Стабилността на коалицията се крепи на БСП, затова искат да

...
Стабилността на коалицията се крепи на БСП, затова искат да
Коментари Харесай

Георги Свиленски: БСП действа единствено в български интерес, като е против санкции срещу Русия

Стабилността на обединението се крепи на Българска социалистическа партия, по тази причина желаят да вбият чеп сред нас и Политическа партия

„ Няма напрежение в ръководещата коалиция. Нормално е да има промяна, когато сред министър и министър-председател има несъгласия. Особено в обстановка на война е най-добре министър-председателят да има такава връзка с всички министри, която разрешава вярна реакция на България “, разяснява рокадата в състава на държавното управление ръководителят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия.

„ Направихме среща с премиера и казахме нашето виждане на обстановката и какъв би трябвало да е съгласно нас индивидът, който да заеме поста на министър на защитата. Но министърът на защитата по съдружното съглашение е представител на „ Продължаваме промяната “. Нашите задължения стопират до такава степен. Ние нито можем да посочим индивида, нито да го оттеглим “, добави Свиленски.

Той изрази задоволство от избора за министър на защитата, като означи, че господин Заков е покрай проблемите и е наясно със обстановката, защото е представител на НАТО, а в това време е работил по проблеми, свързани с Русия.

„ България като страна и като история е най-свързана с Русия и това няма човек, който да го отхвърли. И по тази причина всичко това, което се случва, ние, българите, го страдаме, тъй като и Украйна, и Русия са ни приятелски нации “, безапелационен бе Георги Свиленски.

Председателят на парламентарната група на левицата уточни, че Българска социалистическа партия работи само в националния интерес на България. По неговите думи социалистите са срещу глобите против Русия, тъй като от тях България ще загуби, а огромните страни ще завоюват. „ Това го демонстрират обстоятелствата от предходните наказания, когато стокооборота на Русия се усили от 500 на 700 милиарда $ “, аргументира се Свиленски.

„ Не мога да схвана за какво в лицето на Стефан Янев се вижда ляв план, защото за мен като човек, който повече от 30 години е член на Българската социалистическа партия, този човек не съм го виждал в средите на Българска социалистическа партия. Не съм чул и леви послания от него. Всеки, който е тръгнал с нов план, пробвайки се да взема гласове от Българска социалистическа партия, ориста му е ясна. Справка – Мая Манолова. Виждате какъв брой гласа има и къде се намира сега “, разяснява още социалистът.

„ На Шипка отидохме аз и мои сътрудници от парламентарната група, както доста български жители, да почетем паметта на хилядите български опълченци и на починалите съветски, украински, белоруски, румънски, финландски воини. Аз бях измежду хилядите български жители на Шипка, а тези, които викаха, бяха десетина. Бях на два метра от народните представители на „ Продължаваме промяната “. Явно младежите на ГЕРБ доста са се уплашили, че бяха разкрити в това, което са направили с повдигането на цените на горивата, и незабавно търсиха да сменят една тематика с друга тематика “, изясни обстановката Георги Свиленски.

Според него такива спекулации и вбиването на чеп сред Българска социалистическа партия и „ Продължаваме промяната “ ще продължат, тъй като стабилността на обединението се крепи на присъединяване на Българска социалистическа партия в нея.

„ Всички знаят, че в случай че извадят Българска социалистическа партия от обединението, държавното управление пада – което е задачата на ГЕРБ, да се върнат още веднъж на власт. Те се пробват последните седмици да се самопредлагат. Двамата им заместник-председатели, Томислав Дончев и Даниел Митов, приказват разнопосочно. Даниел Митов споделя, че не са подкрепили кабинета, а са подкрепили оставката на Янев. Томислав Дончев през вчерашния ден споделя, че са подкрепили министъра, тъй като би трябвало да има министър на защитата. ГЕРБ се пробват по всевъзможен метод да се прилепят към ръководството, тъй като не е удобно да си съпротива на ръководство, което ревизира и проверява твоите покупко-продажби. Но рано или късно тези неща ще излязат на бял свят “, сподели още Свиленски.

„ Ситуацията е сложна при всички тези рецесии, само че държавното управление има капацитета и упоритостта да взема решение проблемите на страната и мисля, че го прави. В обстановка на война, при която в целия свят се покачват цените, работата на държавното управление е да откри тези защитни механизми, посредством които българските жители да усетят по-малко натиска и от горивата, и от енергоносителите, и от питателните артикули, които би трябвало да бдим да не нарастнат “, сподели в умозаключение той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР