Стабилен Нишикори не пусна Григор Димитров в полуфиналите в БризбейнГригор

...
Стабилен Нишикори не пусна Григор Димитров в полуфиналите в БризбейнГригор
Коментари Харесай

Стабилен Нишикори не пусна Григор Димитров в полуфиналите в Бризбейн

Стабилен Нишикори не пусна Григор Димитров в полуфиналите в Бризбейн
Григор Димитров загуби от Кей Нишикори в дуел от 1/4 финалите на шампионата в Бризбейн. Японецът записа чиста победа в два сета 7-5, 7-5 и си обезпечи място в предпоследната фаза на конкуренцията в австралийския град.

В първия сет двамата тенисисти се справяха сполучливо с подаванията си и благоприятни условия за пробиви нямаше до 11-ия гейм, когато Гришо се пропука пръв. Той позволи първа двойна неточност в мача и губеше с 15-40, съумя да изравни резултата, само че пред японеца се откри нова опция и той се възползва от третия си брейкбол, с цел да поведе с 6-5. След това Нишикори завоюва подаването си и поведе в сетовете.

Вторият стартира добре за българина, който поведе с 3-0 с пробив във втория гейм. В четвъртия обаче Нишикори спря серията на българина, а в седмия съумя да върне и пробива, след което го затвърди и изравни - 4-4. В 11-ия гейм Димитров позволи още веднъж да бъде продънен и японецът поведе с 6-5, след което завоюва сервис гейма си на нула и затвори мача след един час и 40 минути игра.

Григор остава единствено с една победа в шест мача против Нишикори, която реализира точно в Бризбейн преди две години. В полуфиналите на тазгодишното издание Нишикори ще играе с Жереми Шарди. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР