Протестиращите от полицията в Сейнт Луис започват да събират чекове в селище за 4,9 милиона долара

...
ST. ЛУИС (AP) — Някои от хората, които бяха арестувани
Коментари Харесай

ST. ЛУИС (AP) — Някои от хората, които бяха арестувани по време на протест през 2017 г. заради оправдаването на бял полицай за убийството на Антъни Ламар Смит, започнаха да получават своя дял от споразумението от 4,9 милиона долара, което градът се съгласи тази година.< /p>

Първите чекове бяха раздадени в петък на някои от 84-те души, обхванати от сетълмента. Техният иск твърди, че правата на протестиращите са били нарушени, когато са били хванати в полицейски „котел“, докато служителите са обкръжили и арестували всички в района. Трима души, които заведоха индивидуални съдебни дела, също се споразумяха за по 85 000 долара всеки.

Градът отрече да е извършил нарушение като част от споразумението, което обещава изплащания между 28 000 и над 150 000 долара.

Декита Робъртс каза на St. Louis Post-Dispatch, че първоначално е помислила, че може да е измама, когато за първи път е получила обаждане за споразумението.

„Това беше просто шок и изненада“, каза Робъртс, добавяйки, че иска да инвестира част от парите и да се опита да задели част за децата си.

Друг мъж, който взе чека си в петък, 36-годишният Али Бей, каза, че планира да използва парите, за да основе собствена строителна компания .

„Това отнема пет стъпки от пътя за мен“, каза Бей. „Що се отнася до получаването на камион и инструменти, мога да започна да го правя до края на деня. Вече имам част от клиентелата.“

Те бяха сред тълпата от хора, които протестираха, след като бившият полицай от Сейнт Луис Джейсън Стокли беше оправдан в убийството на Смит на 20 декември 2011 г. Черно.

Протестиращите казаха, че полицията е обградила повече от 120 души, които според служителите не са изпълнили заповедите за разпръскване. Няколко души твърдят, че полицията е използвала прекомерна сила и безразборен лютив спрей, включително срещу минувачи, които не протестират.

Св. Луис е платил общо повече от 10 милиона долара във връзка с полицейски действия на 17 септември 2017 г. Това включва плащане от 5 милиона долара на Лутър Хол, чернокож офицер под прикритие, който каза, че е бил нападнат от колеги полицаи, които го мислели за протестиращ.

Историята продължава

През 2021 г. градът също се съгласи да плати 115 000 долара на режисьор от Канзас Сити, който каза, че е бил бит и напръскан с пипер по време на протестите.

Джавад Хазаели, един от адвокатите на ищците казаха, че този случай се е проточил с години.

„Други градове, които са направили това, са преминали през целия процес и изпитания за година и половина“, каза Хазаели. „Накарахме хора да се преместят от Сейнт Луис, защото хората все още се страхуват от полицията.“

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР