Сряда, четвъртък и петък ще има протестна акция пред Народното

...
Сряда, четвъртък и петък ще има протестна акция пред Народното
Коментари Харесай

КНСБ опъва палатки пред Народното събрание

Сряда, четвъртък и петък ще има протестна акция пред Народното събрание. Ще опънем палатки и всички недофинансирани браншове ще показват законопроекти. Около 170 млн. не ни стигат, с цел да подкрепим този бюджет. Това сподели основният икономист и вицепрезидент на КНСБ Любослав Костов в ефира на NOVA NEWS. 

" Говорим за Национална агенция за приходите, Национален осигурителен институт, БНР, Селскостопанска академия, учебни заведения, опазване на здравето. Те не са получавали растеж на заплатите, които да компенсират растежа на заплатите. Поне 160 милиона могат да бъдат дадени на недофинансираните браншове. В петък ще проведем срещи в Народното събрание, до момента в който на открито стачкуват служащите. Бяха дадени пари и за висшето, и за междинното обучение. Между първо и второ четене можем да убедим депутатите да одобряват настояванията ни. Имат от кое място да се набират средства, бюджетният недостиг е 2,5%. Капиталовата стратегия може да бъде понижена с 500 милиона. Приходите са двойно повече от плануваното от Велкова. Няма да има фискален апокалипсис ", съобщи той.

И предвижда към 10% средногодишна инфлация.

По думите му евентуално ще се реализира триумф с половината от нужните 170 милиона, а другите ще бъдат поискани в Бюджет 2024 с митинг.

" КНСБ е изрично " за " влизането в еврозоната и Шенген, с необятна осведомителна акция. В МФ имаше 20 млн., а в Българска народна банка 60 млн. за акция ", акцентира Костов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР