Срутището на пътя Смолян - Мадан в участъка край село

...
Срутището на пътя Смолян - Мадан в участъка край село
Коментари Харесай

Пороите събудиха срутището край Тикале

Срутището на пътя Смолян - Мадан в сектора край село Тикале още веднъж се засилва след изобилните превалявания в неделя. Това заяви Явор Говедаров, кмет на Търън. Той персонално забелязал рано сутринта в понеделник нови свличания по срутения склон.  

От община Смолян оповестиха безвъзмезден транспорт с рейсове по два обиколни маршрута два пъти в деня за селата, чийто достъп до регионалния град е блокиран поради свлачището.

Допълнителен безвъзмезден транспорт за популацията от региона, обиден от свлачището, разгласи и кметство Търън. От понеделник бусове ще возят хората 5 пъти в деня по разписание от Търън до свлачището и назад и от Автогарата в Смолян до свлачището и назад. Хората се трансферират от единия бус в другия, с цел да стигнат от Смолян до Търън.

На 15 март в Смолян министърът на районното развиване Николай Нанков разгласи, че до 10 дни ще е подготвен изцяло различният обходен път. Той ще обикаля към голямото свлачище, с цел да се отпуши придвижването от 11-те смолянски села и прилежащите общини Мадан и Златоград и прилежащите области към Смолян. Трасето на новия различен обходен път минава през Орещец - Тикале и ще е към 1.4 км. Тази седмица специалистите от работната група за подсилване на свлачището би трябвало да дадат мнението си в Агенция " Пътна инфраструктура " за нужните действия за ската и пътя в затрупания сектор. По груби първични сметки стопирането на свлачището и укрепването на пътя в сектора ще коства към 7-8 милиона лв..

Междувременно опозицията от КРОС в Смолян изиска този вторник да се организира изключителна сесия на локалния парламент за свлачището.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР