СРС реши, че са налице процесуалните предпоставки да се приеме

...
СРС реши, че са налице процесуалните предпоставки да се приеме
Коментари Харесай

СРС даде ход на делото „Петков срещу Борисов“

СРС реши, че са налице процесуалните предпоставки да се одобри за взаимно разглеждане производството по цивилен и углавен иск за 10 000 лева, - частен иск, заведен от Кирил Петков против Бойко Борисов.

Съдът дефинира, че приема за взаимно разглеждане гражданският иск на Кирил Петков за неимуществени вреди за 10 000 лв.. Съдебният състав дефинира идната дата за продължение на делото - 9 януари 2023 година от 10 часа, с цел да могат да бъдат събрани доказателства.

Стоян Мадин, юрист на съпредседателя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков изиска гражданският иск да бъде признат за взаимно разглеждане. Той посочи, че по делото ще бъдат изслушани трима очевидци.

Менко Менков, юрист на водача на ГЕРБ Бойко Борисов пък уточни, че има няколко неща, които не разрешават това.

Нито Кирил Петков, нито Бойко Борисов участваха на първото съвещание, в което се разглеждаше тъжбата на съпредседателят на " Продължаваме промяната " против водача на ГЕРБ.

БГНЕС напомня, че преди съвещанието юристът на Борисов - Менков, разяснява, че Кирил Петков е завел дело от частен темперамент за клюка, в което е изискал взаимно разглеждане на цивилен иск в непълен размер от 10 000 лева Жалбата за клюка беше подадена през август поради думи на Борисов, че Петков и Асен Василев са взимали комисионни и средства от медиатори за газа.

Менков изясни, че актуалният развой е продължение на невъзможността политически да бъде репресиран Бойко Борисов. “Това произвеждане е опит да бъде затворена устата на Бойко Борисов като политически конкурент, нямам доверие българският съд да разреши това ”, безапелационен е той.

В средата на август Кирил Петков съобщи, че завежда тъжба за клюка поради думите на водача на ГЕРБ Борисов, че дружно с Асен Василев са взимали комисионни и средства от медиатори за газа. “Този вид неистини няма да бъдат допускани оттук насетне ”, безапелационен бе Петков и разясни, че “има безспорни обстоятелства, събрани от Министерство на вътрешните работи ”.

По-късно по време на брифинг на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че решението за ареста му е взето “по време на оргии с пици на кристали ”.

“Това за пиците, което чух, за мен звучеше като едни мечти на един остарял човек, който има действителни проблеми ”, отвърна му някогашният министър председател Петков.

" Разследва се има ли осъществени закононарушения, има ли повишени цени, има ли ненужни медиатори в доставките, т.е. има ли закононарушения. Ако има закононарушение, което излишно натоварва обществото с високи цени на енергоносителите, това, дублирам, няма да остане неусетно и несанкционирано от нас “, съобщи преди две седмици зам.-главният прокурор по тематиката.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР