СРП наблюдава разследване, образувано за телесна повреда, от органите на

...
СРП наблюдава разследване, образувано за телесна повреда, от органите на
Коментари Харесай

Софийска районна прокуратура: Велико Желев е задържан за изнудване, няма връзка с пътното строителство

СРП следи следствие, формирано за телесна щета, от органите на Министерство на вътрешните работи. Първоначално следствието е било за формиране на телесна щета, като сега е преквалифицирано и се води за изнудване.

Това сподели на брифинг Борислав Георгиев, заместител областен прокурор при Софийската районна прокуратура (СРП), по отношение на следствието против строителния бизнесмен Велико Желев, съобщи БГНЕС.

" В снощните часове до среднощ са били осъществени дейности по следствие: претършуване, обиски, конфискувани са материални веществени доказателства, документни, компютри. Току що пристигнаха проверяващите да рапортуват при наблюдаващия прокурор, който ще извърши оценка на доказателствата, ще реши дали се касае за закононарушение, подсъдно на СГП като първа инстанция, или на наше, и ще ви осведомяваме в допълнение ", заяви заместител районният прокурор.

Той удостовери, че Велико Желев е едно от лицата, за които става въпрос, като посочи, че е арестуван, като добави, че наблюдаващият прокурор ще реши какво процесуално качество ще бъде обещано към сегашния миг.

Георгиев разгласи, че става дума за закононарушение, осъществено от няколко лица. Попитан какъв брой, той отговори " трима ".

Заместник-районният прокурор съобщи, че е предоставено да бъдат открити другите лица. " Пострадалото лице е разпитано неведнъж ", заяви още той и уточни, че принудата, упражнена върху потърпевшия, е във връзка имуществено предписание на вдишване на отговорности. Георгиев акцентира, че става въпрос за връзки в границите на сдружението, както и че потърпевшият е бил някогашен чиновник на Велико Желев.

Тепърва следва да се обясни от какъв темперамент е телесната щета, само че първичните данни са за лека телесна щета.

Заместник-районният прокурор удостовери също и че следствието е за това, че служителят е заставен да подпише документи, които са с погрешно наличие.

Попитан дали следствието може да прерасне в следствие за злоупотреби, свързани със строителството, Георгиев отговори: " Всяко едно следствие има за цел да обясни фактическата конюнктура и обективната истина. Може да прерасне за всяко едно закононарушение, стига да се съберат доказателства. "

Към сегашния миг, посочи той, няма такава връзка.

" В момента се правят оценка доказателствата, лицето е арестувано по ЗМВР за 24 часа ", сподели още заместител -районният прокурор.

БГНЕС напомня, че към 22.30 ч. нощес беше арестуван известният строителен предприемач Велико Желев. Час и половина преди този момент служители на реда започнаха обиск на офисите на Желев, които се намират на бул. „ Цар Освободител “ №6, в центъра на столицата. Желев беше отведен от служителите на реда без да прави изказвания. Служителите на реда също отхвърлиха коментар за задържането му.

Снощи чиновници на Министерство на вътрешните работи претърсваха и други офиси на Велико Желев, в това число и негови парцели в София, Варна и варненския курорт „ Св. Св. Константин и Елена “.

Велико Желев е някогашен шеф на Агенция „ Пътна инфраструктура “. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР