Сроковете за прилагане на Наредба Н-18 за касовите апарати ще

...
Сроковете за прилагане на Наредба Н-18 за касовите апарати ще
Коментари Харесай

Финансовият министър: Наредбата за касовите апарати се отлага със 7 месеца

Сроковете за използване на Наредба Н-18 за касовите апарати ще бъдат изменени за част от търговците до септември, съобщи финансовият министър Владислав Горанов след среща с представители на бизнеса.
Днес министър председателят Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов се срещнаха с представители на бизнеса за проблемите с приложението на наредбата за касовите апарати в Национална агенция за приходите.
Срещата в Министерския съвет бе по гледище на браншовите организации на Българската стопанска камара, които бяха показани от ръководителя на камарата Радосвет Радев, финансовия шеф Станислав Попдончев и юрист Валентин Савов.
„ Ще търсим решение с бизнеса за използване на наредбата. Реалното отчитане на оборотите би трябвало да бъде решено и процесите да бъдат изсветлени. Голяма част от оборотите се крият и това е задачата на изменението на Наредба 18 “, съобщи министър Горанов.
„ В идващите дни ще се чистят елементи, с цел да се избистри наредбата в този й тип. Реалното отчитане на оборотите би трябвало да бъде решено и процесите да бъдат изсветлени. Конкурентоспособността и заплащането на налозите са значими. Голяма част от оборотите се крият и точно това е задачата на изменението на Наредба Н-18. Появи се напрежение сред Национална агенция за приходите и бизнеса, по тази причина се стигна до отсрочване на използването на наредбата със 7 месеца. Бизнесът би трябвало да одобри, че ще ползва документа. Тя няма да се върне обратно. Новите правила ще би трябвало да се ползват, а бизнесът би трябвало си заплаща налозите “, добави финансовият министър Владислав Горанов.
„ Отсрочката с тези 7 месеца е значима и те не би трябвало да бъдат пропилени, наредбата би трябвало да стане по-работеща. Разработчиците на софтуера би трябвало да употребяват времето, с цел да я изчистят, а 7-те месеца трасират пътя на приложението й “, счита Горанов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР