Срокът за регистрация на кладенци за задоволяване на собствени потребности

...
Срокът за регистрация на кладенци за задоволяване на собствени потребности
Коментари Харесай

Отлагат срока за регистриране на кладенци

Срокът за регистрация на кладенци за облекчаване на лични потребности на жители, ситуирани в рамките на обитаемоте места и селищните формирания, да бъде продължен с още три години - до 28 ноември 2025 година

Това взеха решение депутатите от Комисията по околната среда и водите на изключително съвещание в зала „ Запад “ на Народното събрание с приемането на промени на второ четене в Закона за запазване на околната среда и водите.

Удължава се и срокът за регистрация на водовземни уреди за подземни води, построени до 28 януари 2000 година, и на водовземни уреди, построени до 23 декември 2016 година, за които не са издадени позволения за градеж и които не са вписани в указател по член 118г, алинея 3 от Закона за водите.

Законодателните промени бяха направени поради това, че се откри, че не всички притежатели ще съумеят да се записват в границите на настоящия срок – до 28 ноември 2022 година, макар осведомителната акция от страна на Министерството на околната страна и водите (МОСВ).

 istock istock
Първоначално, според законопроекта с вносители Младен Шишков и група народни представители от ГЕРБ-СДС депутатите определиха срокът да бъде продължен единствено с една година, само че след това, по предложение на Манол Генов от " Българска социалистическа партия за България ", взеха решение, че ще е належащо повече време за процеса. 

Приетите в комисия промени в Закона за запазване на околна среда ще бъдат разисквани на второ четене тази седмица в пленарната зала. 
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР