Срокът за ползване на Международната космическа станция може да бъде

...
Срокът за ползване на Международната космическа станция може да бъде
Коментари Харесай

Русия планира да стъпи на Марс

Срокът за прилагане на Международната галактическа станция може да бъде продължен до 2030 година, съобщи на форума " Машук " в Пятигорск изпълнителният шеф на " Роскосмос " за пилотираните галактически стратегии Сергей Крикальов, предаде ТАСС. " В момента срокът за прилагане на станцията е до 2020 година, а с сътрудниците си се договорихме за удължение до 2024 година Сега сътрудниците разискват опцията за прилагане на МКС до 2028 година, а може би и до 2030 година За задачата е нужно да се удостовери опцията структурата и системите на станцията да действат по-дълго ", изясни той, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите му в началото било планувано МКС да действа 15 години. Той напомни, че съветската станция " Мир " също е функционирала 3 пъти по-дълго от в началото оповестения период.Крикальов също така означи, че съветската галактическа организация преглежда опцията за бъдещи задачи до Марс, само че тя към този момент е неприемлива, като се имат поради съществуващите сега периоди за полет до Червената планета. " Като планираме бъдещи марсиански задачи, си даваме сметка, че дозата радиация, която може да получи космонавт при пътуването му до планетата Марс или луните й при съществуващите периоди за полет и сегашните средства за отбрана в действителност е неприемлива за човека``, сподели той.

По думите му този въпрос може да бъде решен или посредством увеличение на отбраната, или посредством ускорение на полета. " Нови мотори ще разрешат да се стигне по-бързо до дестинацията``, разясни Крикальов.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР