Срокът за изплащане на сумата в размер на 100 милиона

...
Срокът за изплащане на сумата в размер на 100 милиона
Коментари Харесай

Bloomberg: Русия не плаща по външния си дълг за първи път от 1918 г.

Срокът за погашение на сумата в размер на 100 милиона $ по външния дълг на Русия изтича в понеделник.

Според, в случай че вложителите не получат заплащанията си до нощта на 27 юни, тогава, според предписаните условия, " фактът на несъблюдение на отговорностите " ще бъде публично регистриран. Агенцията също по този начин отбелязва, че това е първият път, когато се следи сходна обстановка от 1918 година В същото време Bloomberg твърди, че самият факт на неизпълнението " има по-символично значение и не тормози руснаците ", които се интересуват от други проблеми в националната стопанска система.

Миналият месец Съединени американски щати не възобновиха генералния лиценз, който позволяваше на Русия да прави заплащания за обслужване на външния си дълг. Миналата седмица Русия извърши за първи път отговорностите си по еврооблигации, деноминирани в рубли, употребявайки нов механизъм, който разрешава осъществяването на такива заплащания. Както акцентира финансовият министър Антон Силуанов в четвъртък, това не значи несъблюдение на външния дълг - кредиторите нямат съображение да считат, че Москва извършва отговорностите си погрешно, защото Русия при форсмажорни условия прави всичко, с цел да получат кредиторите си финансови средства, написа организацията.

Руското министерство на финансите неведнъж е заявявало, че страната ще продължи да извършва отговорностите си по външния обществен дълг, макар отхвърли на Министерството на финансите на Съединени американски щати да възобнови лиценза за обслужването му, заплащанията ще се правят в рубли. Според Силуанов Съединени американски щати и Европейският съюз основават изкуствени бариери пред обслужването на външния дълг на Русия, с цел да му „ залепят етикета „ по дифолт “. “ Но всеки, който схваща, му излиза наяве, че това въобще не е несъблюдение, твърди съветският финансов министър.

Рационално решение

Формално несъблюдение може да бъде оповестено едвам след влизане в действие на правосъдно решение на съответната пълномощия за угаждане на вземането на притежателя на еврооблигации, изяснява Силуанов.

" Но с обжалванията в съда всичко не е толкоз просто, защото не сме се отказали от суверенния имунитет в нито един от проспектите. Това значи, че даже и да бъде заведено дело, непознат съд няма да е способен да го прегледа всъщност. Това е официална страна, " твърди ръководителят на съветското министерство на финансите.

„ Нека си представим хипотетична обстановка, че е извършен развой, взето е решение, на вложителя е позволено да получи заплащания. Той въпреки всичко ще пристигна при нас и ще получи това, което към този момент сме му запазили за заплащания. Затова споделяме, че ето парите ви, елате и ги вземете незабавно. Това е доста по-рационално от позиция на всички страни, в това число американските управляващи, които удрят своите вложители и техните налози “, в умозаключение споделя ръководителят на съветското министерство на финансите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР