Срокът на служебното правителство може да бъде по-дълъг, защото ще

...
Срокът на служебното правителство може да бъде по-дълъг, защото ще
Коментари Харесай

Огнян Герджиков: Машинно гласуване има в държави, които не блестят със своята демократичност

Срокът на служебното държавно управление може да бъде по-дълъг, тъй като ще ръководи до момента в който се сформира постоянен кабинет, счита някогашният длъжностен министър председател Огнян Герджиков. В " Тази заран " по той разяснява измененията в Изборния кодекс и идното служебно държавно управление. По думите му е измененията са гласувани прекомерно бързо.

" Дали може да засадите дърво и след пет дни то да даде плодове? Това направи Народното събрание с тази скорост на приемането на нов Изборен кодекс - огромна язва е това и по тази причина имаме калпаво законодателство. Непрекъснато го променяме и гоним вложителите от България ", разяснява Огнян Герджиков.

Той не изключи да има безпорядък на идните парламентарни избори. " Много ме тормози това машинно гласоподаване, което на пръв взор наподобява доста съвременно и софтуерно, само че не е напълно по този начин. Нека да се помислим за какво единствено в няколко страни по света има въведено такова машинно гласоподаване. Това са страни, които не блестят със своята либералност - Бутан, Индонезия, Венецуела ", изясни Огнян Герджиков.

Той напомни, че в Германия конституционният съд го е анулира, тъй като се нарушават демократични правила.

" Не е изключено да влезем в турбуленция и тежка политическа рецесия ", предвижда Герджиков.

Според него служебният министър председател би трябвало да бъде постоянен и сериозен човек, способен и равно далечен от политическите партии. " Основната му задача е ясна - да провежда по най-хубавия метод изборите, което по никакъв начин няма да е елементарно. Предполагам, че ще бъде правист. Най-важното е един министър председател да има подобаващите хора за министри и съветници ", счита Огнян Герджиков. По думите му с изключение на изборите, има и доста настоящи задания за служебния кабинет. " Това Народно заседание ще сложи безспорен връх по къс живот. Ще го запомня с изключителното бързане в законодателния развой, с големия брой законопроекти, с не доста положителния звук, с който се водеха диспути и съвещания ", добави той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР