Срокът на мерките срещу разпространението на COVID-19 в столицата ще

...
Срокът на мерките срещу разпространението на COVID-19 в столицата ще
Коментари Харесай

Носенето на маски на закрито в София ще е задължително за 15 дни -

Срокът на ограниченията против разпространяването на COVID-19 в столицата ще бъде понижен - те влизат в действие от на следващия ден, само че ще важат до 19 август в това число, а не за един месец от оповестяването им.

Това излиза наяве от заповед на служебния здравен министър Асен Меджидиев след диалог с шефа на столичната здравна ревизия доктор Данчо Пенчев поради множеството въпроси, постъпили в Министерство на здравеопазването и Столичната районна здравна ревизия.

В заповедта на доктор Меджидиев се прецизира, че противоепидемичните ограничения не се отнасят за спортуващите на закрито, за личния състав и клиентите на заведенията за хранене и забавление и за децата до 6 година Но остават за посетителите на огромните търговски обекти - в моловете жителите би трябвало да са с защитна маска. За общите елементи обаче това не е належащо.

Така се анулира вчерашната заповед, която предвиждаше ограниченията в София да важат за 30 дни.

Защитните маски стават наложителни в здравни, лечебни заведения, аптеки, оптики и градския превоз. Със заповедта към листата се прибавят и комерсиалните обекти, железопътни гари, автогари и летище София.

В закрити пространства и на работното място би трябвало да се съблюдава наложителна отдалеченост от 1,5 м, постоянна стерилизация и проветряване.

При опция и по преценка работодателите и органите по назначение могат да основават опция за работа в отдалечена форма.

В детските заведения и профилираните институции се организира засилен утринен филтър за недопускане на хора с клинични признаци на COVID-19, както и за други остри заразни заболявания.

Ограничения има и за свижданията в лечебните заведения.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР