Срокът на извънредното положение в Еквадор бе удължен вчера с

...
Срокът на извънредното положение в Еквадор бе удължен вчера с
Коментари Харесай

Срокът на извънредното положение в Еквадор бе удължен с 30 дни

Срокът на изключителното състояние в Еквадор бе продължен през вчерашния ден с 30 дни, съобщи Франс прес, като се базира на еквадорското държавно управление.

Еквадорската войска бе ситуирана на улиците в цялата страна, с цел да се бори с насилието на незаконните банди, свързани с трафика на опиати.

Президентът на Еквадор Даниел Нобоа, който бе определен през ноември, обнародва декрет, с който удължава периода на изключителното състояние, което бе оповестено на 8 януари, " с още тридесет дни ".

Срокът е продължен заради положението на съществени вълнения и на " вътрешен спор " в Еквадор, се споделя в президентския декрет, написа Българска телеграфна агенция.

Конституцията дава опция на президента да афишира изключително състояние, което може да продължи най-много 90 поредни дни.

Извънредното състояние бе оповестено на 8 януари, откакто стана ясно, че рисковият незаконен необут Адолфо Масиас, който излежаваше 34-годишна присъда за проведена престъпност, трафик на опиати и ликвидиране, е избягал от пандиза.

Бягството на Масиас от пандиза бе последвано от отвличанията на над 200 служители на реда и надзиратели в затвори и детонации.

На 9 януари президентът Нобоа разгласи, че Еквадор се намира в положение на " въоръжен вътрешен спор " и подреди бойци да бъдат ситуирани на улиците и в пандизите за битка с десетките незаконни банди, които са свързани с мексиканските картели и албанската мафия, напомня Агенция Франс Прес.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР