Срокът беше много кратък - до 8 февруари. Заседание на

...
Срокът беше много кратък - до 8 февруари. Заседание на
Коментари Харесай

Митрополит Гавриил: Текстът не беше такъв, какъвто го бях казал аз

" Срокът беше доста къс - до 8 февруари. Заседание на синода не сме имали, следва чак в края на февруари. Инициативата е моя, въпреки всичко да има позиция на Светия Синод, тъй като доста хора се обаждаха и споделиха не може Светия Синод да няма позиция по подобен извънредно значим въпрос, който касае бъдещето на децата. Текстът бе качен с мое благословение, различен е въпросът че не беше подобен какъвто бях споделил. " Това сподели във Варна ловчанският митрополит Гавриил, който бе измежду гостите на юбилея на дядо Йоан, във връзка коментара му за Националната тактика на детето.

Митрополитът посочи, че не става въпрос за принуждение над децата, а да не се стига до крайности, както в някои страни, в които обществените служби вземат децата от родителите при най-малките подозрения за принуждение, като напомни случаи в Норвегия. " Ние желаеме децата да имат права, само че и родителите да имат права. Не можем всеки родител да го подозираме в принуждение и като се обади съседът, идват и вземат децата, ние желаеме това да се избегне. Ако се потвърди, че родителите се държат неприятно, това е друго, само че би трябвало да се потвърди. В България родителите възпитават децата, те обичат децата си. Когато имаме изключения, би трябвало да се потвърдят ", изясни дядо Гавриил.

По думите му абортът е смъртен грях, само че той не счита, че ще бъде неразрешен. " Искаме най-малко да напомним на хората, че това е ликвидиране. Това е мъчителен въпрос. Трябваше да се каже с едно изречение, че Църквата както постоянно е срещу абортите. Смятам че би трябвало да приемем текст, който Светия Синод да утвърди ", добави Ловчанския митрополит. /24chsa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР