Срок от 72 часа има бившият кмет на мексиканския град

...
Срок от 72 часа има бившият кмет на мексиканския град
Коментари Харесай

Ултиматум към бивш кмет на Акапулко - да каже къде са отишли стотици оръжия на полицията

Срок от 72 часа има някогашният кмет на мексиканския град Акапулко, с цел да изясни къде са отишли стотици полицейски оръжия, които би трябвало да се употребяват от полицията на града, заяви BBC, представена от БГНЕС.
Миналата седмица цялата полиция на крайбрежния мексикански курортен град беше освободена поради подозрения във връзки с проведената престъпност. По време на следствието беше открита неналичието на 342 оръжия от полицейската оръжейна. Министерството на защитата на страната съобщи, че за тях е виновен някогашният кмет Еводио Веласкес Агуире, чийто автограф стои под инвентарния протокол. Агуире, чийто мандат изтече предишния уикенд, назова държавното следствие " лов на вещици ".
Миналия вторник морски пехотинци нахлуха в централата на полицията в Акапулко и обезоръжиха 700 полицейски офицери. С защитата на курортния град беше натоварено особено федерално полицейско поделение, подкрепяно от военни.
Акапулко, който закупи известност през 50-те и 60-те години на предишния век като обичания курорт за отмора и забавление на богатите и известните, през последните години закупи печалната популярност на място с висока престъпност, всеобщи убийства и трафик на опиати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР