Срочните депозити са подходящи за хора, които не обичат да

...
Срочните депозити са подходящи за хора, които не обичат да
Коментари Харесай

Какво трябва да знаете за срочните депозити?

Срочните депозити са подобаващи за хора, които не обичат да рискуват в вложенията си и са подготвени да изчакат избран интервал от време, с цел да получат рента от парите си. Доходността на депозитите постоянно е била забавна тематика за мнозина, тъй като точно този финансов инструмент се употребява най-масово от клиентите на банки и други финансови институции.

Ако имате спестени средства, то евентуално ще се поинтересувате от срочните депозити, като метод да ги съхраните и даже да ги увеличите. Услуги по срочни депозити не престават да вълнуват хората. И въпреки да не е загадка за никой, че лихвените проценти понижават, обаче остават добра алтернатива за тези, които желаят да имат цялостна сигурност на своите спестявания и 100% гаранция на вложените средства.

Ако и вие търсите да вложите парите си в срочен депозит, то идващите редове ще са ви от огромна изгода. В тях ще научите повече за услугата, както и нейните най-важни характерности.
Какво съставлява срочния депозит?
В някои връзки срочният банков депозит наподобява на спестовна сметка, само че някои от изискванията му са разнообразни. Целта му е да съхранява спестяванията ви, само че и да прибавя към тях откритата рента по изискванията, избрани в контракта ви. Средствата по депозитите се подсигуряват от Фонда за гарантиране на влоговете в банки, който важи за суми до размер 196 000 лева

Основната разлика със спестовната сметка се крие в това, че не можете да теглите парите си от срочния депозит, в случай че за това не са планувани избрани изключения. Идеята при депозита е, че вие имате желание да не употребявате парите до настъпването на падежна дата, когато ги получавате назад с начислена рента. Може да получите достъп и по-рано, само че това нарушава изискванията по депозита и значи, че няма да реализирате лихвата.
Как работи срочният депозит?
Срочният депозит се открива във финансова институция за избран период от време. За този интервал вие предоставяте парите си на банката, която начислява рента върху тях. Банката разполага с тези средства за избрания период, като нормално ги влага в разнообразни активи, с цел да генерира облага от тях. Вие не сте длъжни да чакате падежа на подадената сума, само че в този случай може да не реализирате лихвата по депозита, като даже е допустимо да има и такса за предварително изтегляне на паричните средства.

Уточнението, че вие въпреки всичко имате достъп до своите подадени средства, е значимо. Все отново не са изключени незабавни обстановки, в които да имате потребност от своите пари. Добре е обаче да планирате добре, с цел да може да се възползвате от лихвата на срочния депозит в цялостен размер за целия период. Всички тези условия ще бъдат ясно регистрирани в контракта, с цел да може да ги имате поради.
 Снимка 621291
Източник:
Изисквания за разкриване на депозитна сметка
Трябва да имате навършени 18 години и да намерите банка, в която желаете да откриете депозит. След това би трябвало единствено да се легитимирате с персонален документ и ще получите достъп до срочен депозит. В някои банки има разнообразни условия за минималната сума на складиране, както и за валутата, в която се открива депозита. При срочни депозити в по-голям размер може да се изисква декларация за генезис на паричните средства.
Гарантиране на депозитите
Фонда за гарантиране на влоговете в банките подсигурява всички спестовни сметки, включително и срочните депозити. Гаранцията е в размер от 196 000 лева или еквивалента от 100 000 евро. Ако банката, в която имате срочен депозит, изпадне в неплатежоспособност, вашата сума до 196 000 лева ще бъде възобновена от Фонда, а средства над тази сума ще реализирате като загуба.
Подходящ ли е срочния банков депозит за вас?
Срочните депозити са подобаващи за вас, в случай че търсите къде да държите парични средства, които няма да са ви нужни в близко бъдеще. Те дават сигурна възвръщаемост при никакъв риск на инвестицията. Срочните депозити са предвидими, сигурни и в доста връзки комфортни за прилагане услуги, до които постоянно имате достъп.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР