Сривът на лирата удари текстилната индустрия на Турция, алармираха от

...
Сривът на лирата удари текстилната индустрия на Турция, алармираха от
Коментари Харесай

Сривът на лирата удари текстилната индустрия на Турция

Сривът на лирата " удари " текстилната промишленост на Турция, сигнализираха от сектора. Председателят на LC Waikiki Вахап Кючюк разяснява, пред, че приоритет за страната би трябвало да бъде основаването на среда на доверие в стопанската система.

" Следва инфлация и трето стабилизиране на инфлацията и на валутните курсове. Поне несигурността свърши. От новия кабинет има огромни упования. Мисля, че също по този начин ще бъде значимо да се вземат по-бързи решения в макроикономическата политика ", сподели той.

Според Рамазан Кая, президент на Турската асоциация на производителите на дрехи е належащо да се възвърне доверието в стопанската система. Той добави, че образуването на нов стопански модел за нахлуване на директни задгранични вложения в страната също може да бъде на дневен ред.

" Заедно със забавянето в Европа, натискът върху вътрешния обменен курс усили нашите разноски ", сподели той. Според него една икономическа политика би трябвало да подсигурява, че обменният курс е на същото равнище като инфлацията, без да я потиска.

" Тъй като валутните курсове не ни бяха задоволителни, започнахме да губим съществени пазари. Обменният курс би трябвало да се остави да доближи равнище от 25-26 турски лири за $ ", безапелационен бе той.
 Нов срив на курса на турската лира
Нов срив на курса на турската лира

Само за дни обезценяването е с 10%

Представители на шивашкия бранш показват, че през последните месеци са на загуба и износът понижава.

Според тях нарастването на износа на бранша през май заради базовия резултат не се разгръща върху първите пет месеца и данните в края на годината ще са ревизирани по отношение на последните месеци.

Шереф Фаят, ръководител на Асамблеята на промишлеността за облекло и готово облекло към Турския съюз на камарите и стоковите тържища, сподели, че промишлеността за облекло е трудоемък бранш.
 Слабата лира след успеха на Ердоган не е неприятна вест за Турция. Все още
Слабата лира след успеха на Ердоган не е неприятна вест за Турция. Все още

Не очаквайте обаче извършването на покупки в Одрин да стане още по-изгодно

Докато Фаят означи, че кредитните кранове би трябвало да бъдат отворени за достъп до финансиране през идния интервал, Кая сподели: " Нашето главно искане е за по-лесен достъп до финансиране и поддръжка за работа на малко време, с цел да поддържаме колелата на промишлеността да се въртят. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР