Сривът на криптовалутите бе съпроводен с огромни загуби и наказателно

...
Коментари Харесай

Интерпол издирва крипто-предприемач, причинил щети са $42 млрд.


Сривът на криптовалутите бе съпроводен с големи загуби и наказателно гонене на бизнесмени (снимка: CC0 Public Domain)

По искане на южнокорейската прокуратура Интерпол издаде заповед за арест на създателя на платформата за криптовалута Terraform Labs – До Куон. Това значи, че правоприлагащите органи по света ще подхващат дейности за намиране и арестуване на Куон.
още по темата
След колапса на крипто-платформата, която ощети вложителите с повече от $42 милиарда, Куон бе упрекнат в машинация и кражба на средства. Миналата седмица южнокорейските управляващи издадоха заповед за арест на Куон, след което той написа на страницата си в Twitter, че не се укрива.

Въпреки това прокуратурата счита, че Куон е напуснал страната, с цел да “избегне следствието ”. Самият Куон, членовете на фамилията му и основни чиновници на Terraform Labs са напуснали Южна Корея и са се отправили към Сингапур почти едновременно.

Куон и други чиновници на Terraform Labs са разследвани за финансови измами и укриване на налози след срутва на криптовалутите TerraUSD и Luna. Инвеститорите, доста от които изгубиха средствата си след колапса на тези активи, подадоха тъжби до регулаторите.

Една от жертвите от срутва на платформата Terraform Labs беше най-големият хедж фонд за криптовалута – Three Arrows Capital, отбелязва Engadget в обява по тематиката.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР