Сритуал по поднасяне на венци и цветя в Симитли бе

...
Сритуал по поднасяне на венци и цветя в Симитли бе
Коментари Харесай

Симитли се преклони пред Апостола на Свободата

Сритуал по поднасяне на венци и цветя в Симитли бе почетена 151-та годишнина от гибелта на Васил Левски

Събитието стартира с шествие, предвождано от барабанчик. Ученици от СУ " Св. Св. Кирил и Методий " - град Симитли бяха подготвили рецитал, отдаден на Апостола на свободата.

Пред присъстващите бяха показани и едни от най - красивите български стихотворения от възпитаници от 1-ви „ В “, които учат вяра при госпожа Мария Шалдева. В рецитала отдаден на революционера, който бива погубен, борейки се за свободата на България взеха присъединяване и възпитаници от 2-ри „ А “ клас с началник госпожа Илонка Сотирова и възпитаници от трети и четвърти клас от СУ " Св. Св. Кирил и Методий " - град Симитли.

Пред бюст - паметника на Левски, ситуиран в мемориалния парк на Симитли на площад " Септември ", се събраха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, зам. -кметове на община Симитли, кметове на обитаеми места от общината, общински съветници, чиновници на Общинска администрация - Симитли, представители на просветителни институции, културни дейци, жители и посетители.

Венци и цветя в символ на благодарност пред националния воин на България от Общинска администрация – Симитли поставиха ръководителят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров и зам. -кмета Елеонора Гаврилова, от СУ " Св. Св. Кирил и Методий " - град Симитли, както и Blue brothers - Симитли, които са последователи на ФК " Левски " (София).

От името на народния представител Стефан Апостолов също бяха поднесени цветя

В. Василев

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР