Срещу всеки съперник се боря за победата. Това заяви в

...
Срещу всеки съперник се боря за победата. Това заяви в
Коментари Харесай

Мариян Петков: Срещу всеки съперник се боря за победата

Срещу всеки противник се боря за успеха. Това съобщи в изявление за БГНЕС международният първенец по кикбокс в жанр лоу кик, категория до 86 кг. от шампионата за кадети в Йезоло, Италия, Мариян Петков. Петков от Семеен кодекс „ Шуменска Крепост “, който оказа помощ за отборната купа на България в Италия, бе отличен в Пресклуб България за впечатляващото си показване през миналата година, като поглежда решително към актуалната, в която му следва Европейско състезание в Турция и Световно в Барселона за мъже и дами .
Мариян Петков.
„ Нямаме рамки, постоянно се стремим по-нагоре и по-нагоре. Постигаме една цел и гледаме след нея още по-голяма цел и по този начин ще забележим до каква степен ще достигнем. Със сигурност конкуренцията на Световното в Барселона ще бъде по-тежка, тъй като при мъжете и дамите е напълно друго. Вече възрастовата категория се подвига и равнището също. Срещу всеки, против който се изправям на кръга, постоянно се боря за първо място и да се преборя “, стартира той.

Петков показа, че не е имал съмнения дали да се насочи към кикбокса. За него най-трудният миг е по време на подготовката . „ Директно към кикбокса се насочих, не съм имал съмнения дали да се занимавам с различен военен спорт. Най-трудният миг е по време на подготовката, там давам всичко от себе си, с цел да нямам след това проблеми на кръга. Тренираме шест дни в седмицата “.

„ Когато имаме подготовка преди спортен интервал, упражняваме по 2-3 пъти дневно в залата в Шумен, там е нашето семейство и тренировките са от най-високо равнище – по тази причина имаме такива цели и реализираме такива резултати. Спарингите са от извънредно значение – ние в нашата зала в Шумен имаме много спаринг сътрудници, международни първенци по муай тай, международни първенци по кикбокс, европейски и балкански, те ни оказват помощ извънредно доста за нашите триумфи в кикбокса “, добави още Петков.

Той разяснява и миналото международно състезание в Италия, като съобщи, че най-трудният му мач е бил на полуфиналите, а не във финала . „ На Световното в Италия на полуфинала с Турция ми беше най-трудният мач. Не, подозрения нямах, само че съперникът беше много висок клас, само че се преборихме. Да, противникът ми беше по-силен от този на финала. Все отново, на полуфинала изиграхме три рунда – безусловно целият мач, и победих със съдийско решение, а на финала с Италия завърших нещата в своя изгода във втория рунд “.

Петков описа и какво отличава съгласно него Семеен кодекс „ Шуменска цитадела “ от останалите спортни клубове по кикбокс в България . „ Всеки държи на другия – „ Всички за един, един за всички “. Винаги сме дружно на всички места. Ще създадем всичко допустимо да сме още веднъж първи отборно на огромно състезание, това е най-силният клуб в България към този момент втора поредна година. Винаги отиваме за първото място, пък към този момент „ каквото сабя покаже “. Пожелавам си през новата година най-много здраве и колкото се може повече триумфи “, приключи 17-годишният ни кикбоксьор. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР