Срещу управителя и председател на управителния съвет на Фондация HelpKarma

...
Срещу управителя и председател на управителния съвет на Фондация HelpKarma
Коментари Харесай

Повдигат обвинения на шефа на фондация HelpKarma 


Срещу шефа и ръководител на управителния съвет на Фондация HelpKarma Константин Кръстев е повдигнато обвиняване за длъжностно заграбване, излиза наяве от известие на Софийската градска прокуратура (СГП).

Обвинението е повдигнато след следствие на финансови злоупотреби и непозволено отклонение на средства, събрани в границите на дарителски акции, проведени от Фондацията.

Скандалът с Фондация HelpKarma избухна след следствие на bTV, съгласно което от дарителската платформа на фондацията са били отклонявани значими суми пари, задържайки ги за организацията.

Така от 21 милиона лв. от дарения до хората в потребност са стигнали към 13 милиона. Официалното пояснение на HelpKarma е, че организацията удържа % от даренията, с цел да се устоя и развива активността си.

Разследването на отдел „Следствен“ при СГП е обхванало разпити на десетки очевидци и данъчни проверки на юридически и свързани с тях физически лица. Част от проверките са завършени, от други резултатите към момента се чака да бъдат предоставени на прокуратурата.

По стимулирани претенции на СГП съдът е позволил откриване на банкова загадка, както и на данъчна и осигурителна информация. В тази връзка по делото е приобщена обемна относима към предмета на следствие документи. Назначени и направени са компютърна, счетоводна и техническа експертизи.

По реда на Закона за ограниченията против изпирането на пари (ЗМИП) от Софийски градски съд (СГС) е натрапен запор на парични суми на обща стойност 8 600 000 лева

Кръстев следва да бъде привикан за разпит, като от СГП разясняват, че той има право да дава или да откаже да дава пояснения по обвиняването. Разследването по случая продължава, оповестява webcafe.bg
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР