Срещу този човек Серхио Рамос е истински ангел! Моля? Та

...
Срещу този човек Серхио Рамос е истински ангел! Моля? Та
Коментари Харесай

Колумбиец е най-грубият футболист в света

Срещу този човек Серхио Рамос е същински ангел! Моля? Та Рамос е най-грубият футболист съгласно статистиките на " Реал " (Мадрид), на " Ел Класико ", на Примера дивисион, на Шампионската лига... Всичко това е правилно, само че бранителят на " Белия балет " не може да се съпоставя с Херардо Бедоя. Без никакво подозрение той е кавгаджия №1, когато се преглежда целия свят.

Бедоя е в Книгата за върховете на Гинес поради своите 46 червени картона, които е получил в 20-годишната си професионална кариера. Едва ли ще се учудите и от прякора му - Звяра. " Когато Бедоя отиде в телевизионно студио, водещият съвсем постоянно се е подготвил с червен картон в сакото ", разкрива колумбийският публицист Карл Ворсвик.

Пикът в грубостите на играча е и шлагер в интернет канала You Tube. В шокиращото видео Бедоя рита безпощадно паднал на земята противник.

" Трудно е човек да повярва какъв е Херардо на терена и отвън него - продължава Ворсвик. - Когато играе, неговата експлозивност няма граници. А покажат ли му червен картон, губи всевъзможен надзор. В цивилния живот той е напълно естествен... ".

Бедоя стартира кариера и като помощник-треньор. В дебютния мач на новата позиция той „ с доста воля “ изкара единствено 21 минути до първия си червен картон.

Между 1995 и 2015 година колумбиецът смени 14 тима. Игра в родината си, Аржентина и Мексико. Най-именитите клубове в кариерата му са " Бока Хуниорс " и " Депортиво " (Кали). В националния тим го назоваха също Генерала. За родината си Бедоя натрупа 49 дуела в интервала 2001 - 2009 година. Благодарение на безпощадния си отбранителен халф Колумбия стигна и до най-големия си успех. Бедоя вкара с отдалечен удар за 1:0 против Хондурас във финала на Копа Америка, а по-късно тимът завоюва купата против Мексико. Затова и Бедоя беше поканен да бъде част от колумбийските митове, които се изправиха против великаните от " Барселона ", водени от Христо Стоичков в два мача през февруари.
В кариерата си халфът има 637 мача и 56 гола. Легенда е за " Расинг ". През 2001 година с негов гол в 86-ата минута тимът приключи 1:1 против " Ривър Плейт " и след това печели първа купа от 35 сезона. През 2012-а Бедоя поведе " Индепендиенте " (Санта Фе) до първо злато от 37 години. " Феновете в Санта Фе са влюбени в него, тъй като той в никакъв случай не се е криел на терена ", продължава описа си Ворсвик.

И макар тези триумфи за цялостен живот Бедоя ще бъде белязан с марката на алените картони. Във втория си клуб " Депортиво " (Кали) получи 14 за три години. В дербито на Богота през 2012-а той беше изпъден, откакто първо удари с лакът, а по-късно и с глава Йони Рамирес от " Милионариос ". Наказаха го за 15 мача!
Може ли Бедоя да удържи върха си? Очевидно Серхио Рамос е единственият му преследвач. На 34 години капитанът на " Реал " се нуждае от още 20 червени картона, с цел да задмине колумбиеца. Трудна работа. А и наподобява единствено в Южна Америка подобен „ първокласен грубянин “ може да е толкоз обичан... " Труд "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР