Срещу руския президент Владимир Путин има заповед за задържане от

...
Срещу руския президент Владимир Путин има заповед за задържане от
Коментари Харесай

ЕК: Надяваме се Турция да знае, че срещу Путин има заповед за задържане

" Срещу съветския президент Владимир Путин има заповед за задържане от Международния углавен съд. Надяваме се нашите турски сътрудници да знаят за това ", съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия във връзка предстоящото на 12 февруари пътешестване на Путин до Анкара за среща с турския президент Реджеп Ердоган.
Прочетете още
Говорителят изрази вяра Турция да има поради, че до момента Кремъл не е предприемал правдоподобни дейности за спокойно решение в Украйна. " Всички виждат какъв брой може да се има вяра на сходни съветски начинания ", добави той.

По неговите думи Европейски Съюз постоянно е подкрепял всяко изпитание в търсенето на мир. Според него мирният проект, препоръчан от Киев, е пътят, по който да се върви според интернационалното законодателство. 

" Турските сътрудници изиграха значима роля за действието на зърнения кулоар през Черно море, до момента в който той към момента не беше закрит ", уточни представителят. Той добави, че Турция поставя старания, само че до момента всички оферти от съветска страна за мир в Украйна са послужили само за прикритие на задълбочаването на войната.

Говорителят разясни, че заповедите на МНС са наложителни за всички страни от Римския статут. Но Турция не е измежду тях.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР