Срещу Русия се води мащабна война в киберпространството и броят

...
Срещу Русия се води мащабна война в киберпространството и броят
Коментари Харесай

Владимир Путин обяви, че срещу Русия се води мащабна война


Срещу Русия се води огромна война в киберпространството и броят на хакерските атаки против страната се е нараснал неколкократно, съобщи през днешния ден съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През на съвещание на националния Съвет за сигурност, оповестява Българска телеграфна агенция.

По думите му офанзивите, най-вече дело на държавни структури, се нанасят от разнообразни страни и са строго координирани. Той напомни, че във въоръжените сили на някои страни към този момент има специфични кибервойски.

Същевременно Путин установи, че киберагресията против Русия, както и санкционният напън са се провалили като цяло.

На съвещанието президентът прикани за усилване на координацията на дейностите в помощ на съветските производители в региона на осведомителните и информационните технологии и прикани членовете на националния Съвет за сигурност да помислят за основаването на единна държавна система за отбрана на информацията. Путин разпореди на държавното управление оптимално бързо да обезпечи внедряването на съветски технологии в тази сфера, тъй като от 2025 година ще бъде неразрешено потреблението на задгранични средства за отбрана на информацията.

Сред главните задания пред страната съветският президент назова " същественото понижаване на рисковете, свързани с потреблението на задгранични стратегии, изчислителна техника и телекомуникационно съоръжение ", което е от огромно значение за националната сигурност и стабилността в обществото.

След съвещанието на съветския Съвет за сигурност неговият секретар Николай Патрушев заяви, че е бил разискван и признат план на документ със заглавие " Основи на държавната политика за отбраната на сериозната осведомителна конструкция на страната ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР