Срещу разделението на хората по етнос и религия и за

...
Срещу разделението на хората по етнос и религия и за
Коментари Харесай

Карадайъ: Тези, които разделят, нямат място под знамената на демокрацията

Срещу разделянето на хората по етнос и вяра и за толерантността се разгласи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в словото си в Джебел.

Това оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.

" Рамазан е месец, който съдържа доста мъдрост, месец на търпението, опрощението и на милосърдието. Месец Рамазан е знак милосърдието, на взаимопомощта, толерантността на благодат на братството ".

Това съобщи той пред събралите се над 10 000 души на площада в Джебел за отбелязването на 29-та годишнина от трагичните събития по време на така наречен " възродителен развой ".

Присъстваха още заместници, депутати, кметове и членове на Движение за права и свободи, както и турският дипломат Хасан Улусой, генералният консул в Пловдив Хюсеин Ергани и други турски дипломати.

" В нашата страна живеят разнообразни етноси, които изповядват друга вяра и ние най-добре знаем силата на думата " приемливост " и никой не може да ни я отнеме. Тя ни дава мощ, разсъдък, осъзнаване и отговорност като жители. Да живеем дружно в съгласие, в мир със себе си и близките. ", с този апел Мустафа Карадайъ се обърна към всички на площада.

" Но тези, които опълчват и разделят, те нямат право да стоят под знамената на демокрацията. Тези, които сеят ненавист нямат място под знамената на демокрацията. Тези, които желаят България да напусне НАТО и Европейски Съюз нямат място под знамената на народна власт, единствено че не можем да подминем и тези, които им подариха присъединяване във властта - главната отговорност е тяхна ", сподели още той, като за следващ път повдигна тази тематика в изявленията си.

Председателят на Движение за права и свободи и деятели сервираха цветя пред чешмата, построена в памет на жертвите в центъра на града.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР