Срещу пари през Кап. Андреево са минавали тонове храни, пълни

...
Срещу пари през Кап. Андреево са минавали тонове храни, пълни
Коментари Харесай

Проф. Христо Даскалов: Срещу пари през Кап. Андреево са минавали тонове храни, пълни с пестициди

Срещу пари през " Кап. Андреево " са минавали тонове храни, цялостни с пестициди.

Това разяснява пред Нова тв шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов.

„ На този пункт годишно минават 110 000 камиона, натоварени с по 20 тона продукция храна. 70 000 от тях подлежат на финосанитарен надзор. От всеки един камион идват големи средства. Когато се прави и лабораторния надзор, сумата надвишава 180 000 лева на един камион. Представете си размерите от средства, в случай че ти контролираш тази активност. Само 10 % от тях влизаха в страната ”, каза Даскалов.

„ По данни на компанията към 1,5-2% от пробите, които са били изследвани, са били позитивни. Според нашите данни 10% от пробите са позитивни с пестициди. Изследвали сме 800 проби, 80 от тях са позитивни. Зад всяка проба стоят 10 тона. Това приказва, че тонове храни с пестициди са влизали у нас. Няма друго пояснение ”, коментира изп. шеф на БАБХ.

По думите му всички органи са сезирани във връзка със случая.

Относно заканите към него той сподели: „ Свикнах да се движа с защита. Близките ми се тормозят за мен. Малко съм обезпокоен. Приемам опасността метафизичен. Това е част от тази рискова игра, която някои хора водят в България към този момент от десетки години ”.

„ Не е загадка за никого, че личният състав на граничния ни пункт е в потиснато положение. Там царува боязън и на нас ще ни коства доста време да го разсеем. Той не е единствено от последните 12 години, той е и от преди този момент ”, уточни още Даскалов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР