Срещу палестинския президент Махмуд Абас е извършено въоръжено нападение. Един

...
Срещу палестинския президент Махмуд Абас е извършено въоръжено нападение. Един
Коментари Харесай

Атентат срещу палестинския президент Махмуд Абас, убит е един от охранителите му

Срещу палестинския президент Махмуд Абас е осъществено въоръжено нахлуване. Един от охранителите му е погубен при нападението. Не е ясно къде е осъществен атентата.

Няма информация какво е положението на Абас.

По първична информация радикалната формация " Синовете на Абу Джандал " е поела отговорност за нападението.

Твърди се, че те са сложили 24-часов ултиматум на палестинския президент за Газа.

 

Става известно, че конвоят на палестинския президент Махмуд Абас е бил нападнат. Видеокадри от офанзивата демонстрират, че най-малко един от охранителите на Абас е прострелян.

 

Преди към едно денонощие организацията " Синовете на Абу Джандал ", за която се твърди, че е част от палестинската работа за сигурност на Западния бряг в границите на " Фатах ", е дала на Махмуд Абас 24 часа да предприеме дейности против Израел.

 

След като срокът е изминал, конвоят на палестинския президент е нападнат. " Синовете на Абу Джандал " към този момент пое отговорност за нападението, осведоми Turkiyenewspaper.

 

Абас имаше изненадваща среща с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен на Западния бряг в неделя, 5 октомври.

На срещата си с Блинкен Абас изиска от Израел да спре офанзивите си против Ивицата Газа.

 

" Обявяваме от през днешния ден, че палестинското управление е изправено пред историческа отговорност да разгласи цялостна борба с незаконната израелска окупация.

 

Брат Абу Мазен (бел. ред. - същинското име на Абас) разполага с 24 часа, с цел да показа ясна позиция, като разгласи цялостна борба с окупацията, употребявайки всички средства, и да осъди изказванията, направени от нарушителя Антъни Блинкен.

 

След това той няма власт над нас и нито един клон за сигурността на Палестинската автономност няма да следва заповеди и да получава указания ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР