Срещу мен се води преднамерена кампания, тенденциозно ми се създава

...
Срещу мен се води преднамерена кампания, тенденциозно ми се създава
Коментари Харесай

Местан изригна гневно за фаталната катастрофа

Срещу мен се води преднамерена акция, преднамерено ми се основава облика на палач на едно почтено дете, написа Блиц. Скърбя за бебето, само че не мога да позволи да бъда упрекнат безпричинно. Това разгласи през днешния ден на конференция в Кърджали водачът на ДОСТ Лютви Местан. Повод за изказването му стана тежката злополука с негово присъединяване от преди седмица, при която почина шестмесечно бебе. Лютви Местан разгласи, че желае да разсее операции и неистини, които се мултиплицират към този тежък случай предумишлено и преднамерено.

Неверни са изказванията на единия от родителите на потърпевшото при злополуката семейство, че съм стоял в колата си и съм отказал да оказа помощ на потърпевшите. Този човек дойде на мястото на случая, откакто потърпевшите бяха към този момент откарани в болница, изясни Местан. Той е безапелационен, че няма рационално пояснение, по какъв начин кола, която е престроена в дясното платно по посока Кърджали, е ударена не отляво, а от дясната страна?

От ляво моята кола е безусловно непокътната, ударен бях челно-дясно от автомобила, който идва от Кърджали по посока Маказа. Но съвсем всички медии избраха най-лесното - да показват злополуката като породена от мен. Две трети от медиите посочваха стрелка за посока, че колата идва от Маказа и пътува към Кърджали, а обстановката беше тъкмо противоположната. Така се внушава грях. Моята кола се обърна от удара на 90 градуса, а платното, в което се движеше Юсеин със фамилията си, остана свободно, макар че моята кола е изместена съвсем три метра. Никоя медия не отрази, че платното на Юсеин остана свободно, и празно, това беше истината. Но специалистите би трябвало да открият, за какво Юсеин е напуснал неговата лента, като е навлязъл в моето и се е блъснал в колата ми. Важно е да се обясни и с каква скорост се е движел другият участник в злополуката. Важен е и фактът, че от неговия автомобил няма даже и сантиметър спирачен път. За мен нещата са ясни, само че няма да ги разясня и ще изчакам специалистите да си свършат работата. Надявам се да не бъдат подложени на напън, само че ме изпълват подозрения, съобщи Местан.

Подозренията му идвали от изказването на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова, че от 2013 година на Местан са били формирани няколко акта и фишове с санкции за превишена скорост. Информацията им била подадена от Пътна полиция.

Това е клюка за, която се носи наказателна отговорност и аз ще я потърся. От 2013 година нямам осъществено нито едно нарушаване на Закона за пътищата. В продължение на 4 години бях със статут на охранявано лице от НСО и даже за една секунда не съм управлявал транспортно средство, това е протоколирано, не съм се качвал зад кормилото, с цел да е допустимо да съм карал с превишена скорост и да съм имал нарушавания.

Когато чух тази клюка, изпаднах в голямо учудване, само че сполучливо беше основан обликът на рецидивиста Местан. Питах брачната половинка си, брат си, племенника си, дали когато са карали автомобила ми, не са им налагани санкции от КАТ. Но те бяха безапелационни, че нямат нарушавания, а също така от 2015 година аз нямам кола. През този интервал, за който ме изкарват рецидивист на пътя бях ръководител на Движение за права и свободи. Подадох молба до КАТ, с искане да ми дават всички фишове и актове, които сякаш са ми съставили.

Имам обаче хипотетично пояснение - най-вероятно от КАТ са засекли коли на Движение за права и свободи благосъстоятелност и преписват нарушаванията им на мен като водач. Колите са били ръководени от моите заместници и техни водачи. Когато се записват тези нарушавания, те се изпращат до притежателя. Възможно е да са изпратени до Движение за права и свободи като притежател, тъй като поради тези подправени нарушавания ми е взета още веднъж книжката. Аз ще заведа дело за клюка, без значение коя е институцията, която манипулира обществото и ми сътвори този злокобен облик. Имам апел към основния прокурор - да разпореди инспекция дали нарушаванията, за които ме упреква представителят му Румяна Арнаудова, са осъществени от мен като физическо лице или от други лица, които са карали коли на Движение за права и свободи. Искам още да се ревизира, кои са били водачите, кой е платил актовете и фишовете, упорства водачът на ДОСТ.

Той разкри и една любопитна детайлност за лидера на другия автомобил. " Вижте профила на Юсеин във фейсбук, там има качени фрагменти, които той си е направил самичък и се хвали по какъв начин изпреварва на непрекъсната линя, по какъв начин кара със 170 км. в час. Тези фрагменти ще изчезнат несъмнено след часове, тъй като неговите юристи ще го посъветват. Но истината е, че аз не съм лишил преимущество, бях си в платното. Чувствам се почтен и поради това апелирам всички ограничения, които са ми наложени, като неоснователни. Искам непреднамереност, почтеност и обективност от проверяващите, ще окаже цялостно подпомагане ", заявява Местан.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР