"Срещу мен има заведено дело и ще ме съдят заради

...
"Срещу мен има заведено дело и ще ме съдят заради
Коментари Харесай

Отец Иван отива на съд за неплатени сметки

"Срещу мен има заведено дело и ще ме съдят поради неплатени сметки за ток в приюта в Якимово. " Това разкри отец Иван, написа в. "България през днешния ден ".

Добрият дъртак е приютил стотици бедстващи хора в къщи в монтанското село, само че обичайно има проблеми през зимата с заплащането на сметки. По неговите думи този път ситуацията е по-сериозно, защото е заведено дело против него.

"Проблемът не е, че нямаме пари. Средствата са събрани тъкмо за заплащането на електричеството. Пречката е, че снегът ме затрупа в Нови хан и не мога да стигна до банката, с цел да платя отговорностите. Учудвам се, че техници обикалят в преспите и стопират тока на хората. По-добре да си стоят на топло, а като се пооправи времето, персонално ще отида да платя сметките ", добави дядо Иван. Той показа, че не е обезпокоен и щом времето се затопли, ще се издължи до стотинка.

Благородният свещеник призна, че тази година приютите му са доста по-добре готови за зимните условия. "След пожар останахме без покрив в Нови хан, само че бързо го ремонтирахме и в този момент е топло. Имаме и задоволително храна освен за нас, само че и за животните. Биволите и козите желаят доста храна, само че към този момент ситуацията е добре. Осигурили сме им плява, люцерна и всичко, от което се нуждаят ", споделя още отчето. И добавя: "Над 250 души живеят в Якимово и Нови хан, тъй че разноските ни са съществени. Но имаме дърва и стоим на топло. Отделно имам 72 възпитаници, които не е ясно по кое време още веднъж ще тръгнат на учебно заведение, защото обстановката е усложнена в цялата страна ". Той си разреши да се пошегува, че обичайно и тази година снегът ни е изненадал, макар че е краят на февруари.

Отец Иван признава, че тази зима грипът го е подминал, и се радва на чудесно здраве. Не усеща даже и болежки в крайници, който пострада съществено при злополука преди няколко години. Вирусите не били милостиви към някои от децата му, които лежали към седмица и доста тежко прекарали болестта. За лекуването им трябвали спомагателни средства за медикаменти, само че бюджетите на приютите не се натоварили доста.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР