Срещу командира на 19-а ракетна бригада на Въоръжените сили на

...
Срещу командира на 19-а ракетна бригада на Въоръжените сили на
Коментари Харесай

Донецк заведе дело срещу командира на 19-а украинска ракетна бригада заради удара в Краматорск

Срещу командира на 19-а ракетна бригада на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Ярошевич е формирано наказателно дело след удара с ракета " Точка-У " против жп гарата в Краматорск, при който починаха минимум 50 души. Това оповестиха за ТАСС в неделя от пресслужбата на Главната прокуратура на ДНР.

„ Следственият отдел на Главната прокуратура на ДНР проверява наказателно дело, формирано против командира на 19-а ракетна бригада на Въоръжените сили на Украйна Ф.С. Ярошевич, който, намирайки се на територията на ДНР, краткотрайно следена от Украйна, подреди на подчинените си да извършат обстрел с " Точка-У " на град Краматорск ", оповестиха от пресслужбата на Главната прокуратура на ДНР.

В петък минимум 50 души бяха убити и към 100 бяха ранени при обстрел на гарата в Краматорск, която е следена от украинските сили. Украйна неотложно разгласи присъединяване на Русия в случая. Руското министерство на защитата обаче уточни, че съветските сили не са имали " огневи задачи " на 8 април в Краматорск. Освен това от военното ведомство подчертаха, че тактическите ракети " Точка-У ", фрагменти от които са открити наоколо до жп гарата в Краматорск, се употребяват единствено от украинските въоръжени сили. Според съветското министерство на защитата ударът е нанесен от ракетна дивизия на украинските сили от региона на град Доброполе, който се намира на 45 км югозападно от Краматорск и се управлява от въоръжените сили на Украйна, оповестява още ТАСС.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР