Срещу изграждането на завод за горене на отпадъци в община

...
Срещу изграждането на завод за горене на отпадъци в община
Коментари Харесай

Сухиндол и Павликени на протест срещу изграждането на завода за боклук

Срещу построяването на цех за горене на боклуци в община Павликени стачкуват поданици на общините Сухиндол и Павликени. Подписката е проведена от Сухиндол ИНФО (www.suhindol.info) и е адресирана до Парламента, Министерския съвет, Министерството на околната среда и водите и кметовете на Сухиндол и Павликени.  

Според несъгласните с плана, той носи заплаха за в допълнение замърсяване на въздуха, водите и почвите.  
Кметът на Девня отговори на Манолова: Как се скриват 5000 тона боклуци?
На нашата територия има едно дружество - " Девня Цимент АД ", което има позволение още от 2014 година да ползва  различно гори...
Прочети повече
" Ние, жителите, настояваме за възбрана на нови и настоящи капиталови оферти, свързани с изгарянето на RDF боклуци на територията на община Павликени. Всички стопански политики на Европейски Съюз изключват изгарянето, като способ за потребление на отпадъците, което със същата мощ важи и за Община Павликени. Тя също е член на Европа. ", написа в подписката.  

С актуалната подписка уредниците уведомяват, че ще подхващат всички вероятни законни ограничения, с цел да защитят правото си на заслужен живот и чиста околна среда. Категорично отхвърлят всевъзможни административни решения, застрашаващи живота и здравето на жителите на община Павликени, община Сухиндол, и на близките обитаеми места. Не одобряват никакви доводи в отбрана на капиталови планове, свързани с боклуци, за сметка на живота и здравето на популацията.  

Те избират общините им да се развиват като съвременни такива, привличащи вложители с производства като: текстилна, шивашка, хранително-вкусова индустрия, машиностроене и други и да бъдат туристически дестинации.  

Инсталациите за горене на боклуци и площадките/контейнерите за складирането им обричат нашите обитаеми места на крах, повличащ след себе си хора и природа. Дейностите с боклуци са източник на замърсители, като диоксини и фурани, избрани тежки метали /доказано канцерогенни замърсители/, разтревожени са те.
5000 тона RDF отпадък от Англия ще се горят в Девня, сигнализира Манолова
Нова порция RDF отпадък за горене е разтоварен на пристанище Варна. За това алармира някогашният народен представител Мая Манолова по време онлайн вк...
Прочети повече
Още:

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР