Срещу Хебър отборът на Спартак изигра най-силния си мач от

...
Срещу Хебър отборът на Спартак изигра най-силния си мач от
Коментари Харесай

Такъв Спартак всеки иска да вижда

Срещу Хебър тимът на Спартак изигра най-силния си мач от началото на сезона и сходна загуба е мъчителна, защото е несправедлива и незаслужена. Този мач обаче за следващ път сподели, че футболът доста постоянно е нелогична и странна игра, и не всеки път по-добрият на терена излиза краен победител.

А по-добрият през днешния ден очевадно бе Спартак, само че цялостен малшанс пред гола и липса на шанс в завършващия удар го лиши от точки, които предвид на многочислените основани положения и превъзходството му след почивката, щяха да му прилягат.

Да, Господ не бе спартаклия, само че треньорът и играчите никога не трябва да се срамят. Освен че „ соколите “ демонстрираха най-привлекателната си продукция, те сътвориха и толкоз обстановки за гол, колкото общо нямаха в първите четири мача.

Варненци насочиха над 20 удара, само че изпуснаха доста, изпуснаха и дузпа. По-важно е обаче, че изключително в края на първото полувреме и съвсем през цялото второ, като се изключи няколко минути след гола на Хебър, когато напрежението скова спартаклии, те демонстрираха, че могат да надиграват противник от тяхната рогозка и да практикуват скоростен и комбинативен футбол.

Ако Спартак играе постоянно по този начин и вдигне още игровото си равнище, а и откакто влязат тримата нови, от които се чакат да вдигнат отборната класа, би следвало да стартира да печели и точки. Независимо против кой противник и на кой стадион.

Днес се видя, че няма нищо ужасно, когато се стремиш да действаш тактически вярно, да имаш контрола върху топката и концепцията в граденето на офанзивите. Липсваше единствено гола, само че в случай че Спартак основава постоянно голови положения, няма по какъв начин головете да не влизат и точките да не дойдат.

Недко Петров, petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР