Срещу гаранция от 5000 лева Софийска градска прокуратура освободи от

...
Срещу гаранция от 5000 лева Софийска градска прокуратура освободи от
Коментари Харесай

Срещу 5000 лева пуснаха на свобода моторист, убил пешеходец в София

Срещу гаранция от 5000 лв. Софийска градска прокуратура освободи от ареста 26-годишен обвиняем за причинена гибел на пътя. Наблюдаващият прокурор забрани той да напуща на рамките на страната.
Още по темата
Катастрофата е станала на Северната скоростна дъга на 5 септември към 23:50 ч. Мотористът е карал с висока скорост от жк " Левски " към кв. " Чепинци " и блъснал съдбовно пешеходец. 

Водачът на мотоциклета е тестван за алкохол и наркотични субстанции. Пробите му са негативни.

Разследването се организира в Сектор " Разследване на транспортни престъпления " към Отдел " Разследване " при Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

" Водачите на пътни транспортни средства са длъжни при избиране скоростта на придвижването да се преценяват с атмосферните условия, с релефа на местността, със положението на пътя и на транспортното средство, с транспортирания товар, с характера и интензивността на придвижването, с съответните условия на видимост, с цел да бъдат в положение да спрат пред всяко предвидимо затруднение. Водачите са длъжни да понижат скоростта и при положение на нужда да спрат, когато възникне заплаха за придвижването ", написа в Закона за придвижване на пътищата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР