Срещу актьорът Дмитрий Назаров (известен у нас с ролята си

...
Срещу актьорът Дмитрий Назаров (известен у нас с ролята си
Коментари Харесай

Русия заведе дело срещу актьора Дмитрий Назаров заради позицията му срещу войната

Срещу артистът Дмитрий Назаров (известен у нас с ролята си в сериала " Кухня " ) е заведено административно дело за дискредитация на съветската войска.

През януари Назаров и неговата жена, заслужилата артистка на Русия Олга Василева, са уволнени от Московския живописен спектакъл (МХТ)  Чехов. Актьорът работи там от 2003 година

След 24 февруари 2022 година Назаров стартира да разгласява в своя ютуб-канал антивоенни песни и стихове.

През януари Назаров и жена му са били накарани да си дадат оставките непринудено, в противоположен случай 29 души от трупата на театъра ще бъдат мобилизирани. Двамата незабавно подават оставки. В момента са емигранти във Франция.

Преди да бъде отхвърлен, театърът в град Нижни Тагил анулира премиерата на спектакъла „ Коренът на любовта “, в който Назаров беше в основната роля. Обяснението – „ недоволството на жителите на града от изявления на артиста във връзка на специфичната военна интервенция и на мобилизацията “.

Дмитрий Назаров е съветски сценичен и киноактьор, а от 2000 година е притежател на званието " Народен актьор на Руската федерация ". Участвал е допълнително от 40 кино лентата, като е изключително известен с ролята на готвача Виктор Баринов в сериала " Кухня " (2012 - 2016 г.) и неговите продължения.

В канала си в YouTube и в Инстаграм Назаров разгласява стихове и песни, които са срещу войната в Украйна. В някои от осъществяванията си партнира със брачната половинка си.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР