Срещу 34-годишната Моника Йорданова и 45-годишния мъж с инициали Ц.

...
Срещу 34-годишната Моника Йорданова и 45-годишния мъж с инициали Ц.
Коментари Харесай

Пуснаха с мярка подписка членовете на СИК, които дописваха преференции в село Малорад

Срещу 34-годишната Моника Йорданова и 45-годишния мъж с букви Ц. Ц. бе повдигнато обвиняване от Районна прокуратура - Враца, Териториално поделение - Бяла Слатина, за това, че в съучастничество, като лица от изборна комисия - единият, като ръководител, а другият, като член на секционна изборна комисия Малорад, са преправили резултати от изборите за кметове и общински съветници, извършени на 29 октомври.

Според правосъдната институция не са налице комулативни предпоставки за най-тежката мярка за процесуална насила, по тази причина съдът е трансформирал мярка за неотклонение на " подписка ", оповестяват още от институцията.

От Окръжния съд изясняват, че въпреки към сегашния миг доказателствата да разрешават построяването на рационално съмнение за авторството на действието, за което са привлечени като обвинени, двамата няма заплаха да се укрият или да извършат закононарушение. Те са с чисто правосъдно минало, нямат криминалистични регистрации, имат адресни регистрации и непрекъснато местоживеене в село Малорад, не са се укривали от органите на досъдебното произвеждане, оказали са им цялостно подпомагане, дали са пред тях подробни пояснения.

Освен това и двамата работят и във връзка с тях са показани извънредно положителни характеристични информации от кметовете на с. Малорад и община Борован.

Двамата бяха арестувани след сигнал до Общинската изборна комисия - Борован за подправяне на изборни резултати в нощта на 29 против 30 октомври, който сигнал бе съпроводен със запис от видеонаблюдението от броенето на бюлетините. Вчера бе формирано още едно досъдебно произвеждане в Бяла Слатина за нарушаване на политическите права на жителите в изборна секция в Бяла Слатина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР