Срещите ни са ежедневни, а понякога и ежечасни. Независимо по

...
Срещите ни са ежедневни, а понякога и ежечасни. Независимо по
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Днес двама шофьори са опитали да прегазят колеги на КПП-та в София

Срещите ни са ежедневни, а от време на време и ежечасни. Независимо по какви аргументи жителите са напуснали София в сряда и четвъртък, тогава са важели едни правила. От 00.00 часа на 17 април важат към този момент други правила и ние ще действаме по тях. Не спряхме да призоваваме жителите да не пътуват - аз, министър, министър председател, действен щаб, всички. Видяхме какво стана в сряда и четвъртък. София е огнището на болестта и хората не трябваше да пътуват. Към този миг работят разпоредбите от последната заповед и ние се придържаме към нея. Влизането в София става по изискванията от заповедта и времевите пояси. Оправданието "постоянен адрес " в София няма да важи. Ако има разхлабване на заповедта, ние ще се съобразим и ще ги осъществим.

Това сподели в предаването "Беновска пита " по Канал 3 основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов във връзка идното на следващия ден прибиране след великденските празници. "Само в четвртък приблизително 80 000 коли са напуснали София. За вторник и сряда нямам статистика. Оправданията "постоянен адрес " и бил съм при родителите няма да важат. Аз моите родители не съм ги виждал от 2 месеца. Мисля, че имаме запаси и ще се оправим с 80 000 коли. Справяли сме се и с по-тежки обстановка.

Младен Маринов: Няма да пускаме хора в София с съображение "завръщане на адрес "

Днес имаме два случая на водачи, които са пробвали да прегазят сътрудниците. И двамата водачи са арестувани. Убеден съм, че на следващия ден разсъдъкът ще надделее.

Който работи в София, ще може да се прибере. Има два часови диапазона за прибиране - заран от 06.00 часа до 08.00 часа и вечер от 18.00 часа до 20.00 часа. На КПП-тата ще изникнат хиляди частни случаи и проблеми. Ще има задоволително служители на реда, които ще се оправят.

На този стадий смяна в ограниченията няма и влизането ще става единствено по изискванията в заповедта. Ако има смяна, ще ви уведомим своеврменно. Единствената ни цел е да запазим живота на хората, а не да блокираме София.

Такова знамение не бях виждал. Хората, които напуснаха София, нарушиха безогледно ограниченията. Искам да благодаря на всички сътрудници. Те направиха всичко, каквото се искаше от тях. Те в никакъв случай няма да правят отстъпка ", безапелационен бе Иванов.

Ето какво се случва на КПП-та в София

"Участието на армията го коментирахме доста пъти. С министъра ще желаяме помощ от армията, когато почнем да се задъхваме от неналичието на хора. Към момента, да чукна на дърво, се оправяме. Имаме малко инфектирани служители на реда, всички отпуски са спрени и не изпитваме усложнения откъм чиновници. Снощи всички служби в страната минаха умерено. Този път хората се вслушаха в нашите апели, а сътрудниците сътвориха отлични условия. Всичко мина доста добре ", приключи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР