Срещите на върха на Г-20 неизменно се провеждат на фона

...
Срещите на върха на Г-20 неизменно се провеждат на фона
Коментари Харесай

Г-20 на фона на раздухваната криза. Среща на върха, богата на провокации

„ Срещите на върха на Г-20 непроменяемо се организират на фона на някаква пламнала рецесия, която дефинира дневния ред на конференцията и също се трансформира в предмет на подмолни диалози tête-à-têtes “, написа Розалинд Матесън в Bloomberg преди срещата на върха. -... Срещата на върха на индонезийския тропически курортен остров Бали очевидно ще бъде бурна. Това евентуално ще бъде най-проблематичната от всички, които Г-20 в миналото е провела.

Така и стана. Срещата на върха в Индонезия ще остане в историята като богата на провокации. Тя стартира с провокативна тирада на Зеленски, която наруши всички разпореждания и съдържаше, по думите на съветския външен министър Сергей Лавров, войнствена русофобска изразителност.

Собственият дневен ред на украинския президент сподели, че той избира заканите и обидите.

Изданието «Хуаньцю шибао» загатна апела на локалния вестник Jakarta Post към водачите на участващите страни: „ Моля, не идвайте в Бали единствено с цел да псувате.... индонезийският народ и хората по цялата планета се надяват, че държавните глави няма да пропилеят скъпите моменти от срещата единствено за взаимни рецензии и нападки. “

Тези думи ясно се отнасят до Съединените щати и G7, настояването е да работят в името на международния мир и световните ползи, а не да постановат волята си на по-малки или по-бедни страни. Китайската преса със страдание признава, че западните страни, отпред със Съединени американски щати, се държат по този начин, като че ли задачата на наличието им на срещата е точно кавгата.

Разривът сред водещите стопански системи от Групата на седемте и стопански по-слабо развитите страни нараства. Една от аргументите за раздялата беше напън за присъединение към глобите против Русия или рестриктивните мерки върху закупуването на нейните енергийни запаси.

The Times написа, че на срещата на върха индийският министър председател Риши Сунак споделил: „ Несъмнено [Китай] съставлява най-голямата държавна опасност за нашата икономическа сигурност “ и даде обещание да поддържа Тайван в „ опълчването на китайската експанзия “. Срещата сред Сунак и Си Дзинпин на Г-20 не се състоя, графикът на срещата беше преразгледан след ракетния случай в Полша, провокация, която постави завършек на срещата. Пекин обаче няма да не помни изказванията на английския министър председател.

„ Това е напълно нов свят, знаете ли “, сподели Чарлз Купчан, старши помощник в Съвета за интернационалните връзки в Ню Йорк. „ Върнахме се към световния пейзаж на паравоенно съревнование сред Запада и Русия. И в този момент това съревнование се популяризира и в Китай. В резултат на това способността на Г-20 да действа като орган за съдействие е сложена под въпрос. “

Това обаче никога не е по виновност на Русия или по виновност на Китай. Нито Москва, нито Пекин предложиха Русия да бъде изключена от Г-20. Китай се опълчи, както съобщи китайският външен министър Ван И на среща с съветския си сътрудник Сергей Лавров.

Повишавайки градуса на русофобията, Зеленски сподели, че Украйна не преглежда никакви разновидности за договаряния, в това число условния Минск-3, и Москва би трябвало да потвърди думите си с каузи. Какво е това: изгубеният от англосаксонците надзор над президента-актьор или трик на доста опитната англосаксонска дипломация?

Така или другояче украинският президент продължи да размахва призовка, която приличаше на негова. „ Русия дава отговор на мощната тирада на Зеленски от Г-20 с нова ракетна офанзива. Някой съществено ли мисли, че Кремъл в действителност желае мир? Той желае послушание. Но в последна сметкатерористите постоянно губят “, побърза да каже Андрий Ермак, началник на кабинета на Зеленски.

Нека се съгласим: терористите в действителност постоянно губят. И по този начин Зеленски ще би трябвало да се помири с неизбежното проваляне.

Срещата приключи с рухване на фрагменти от неидентифицирана по това време ракета върху полското село Пржеводув. Зеленски незабавно назова ракетата съветска, сподели на Брюксел, че Русия е блъснала НАТО и прикани НАТО да отговори уверено. Украински публични лица започнаха да приказват за затваряне на небето над Украйна, за влизане в действие на член 4 от устава на алианса, за влизане на НАТО в директен спор с Русия...

Балтийските страни, Чехия, Словакия, Полша, до момента в който Германия и Франция, които към този момент се двоумят, показаха подготвеност да отговорят на „ офанзивата на Русия “, пренебрегвайки отговора на съветското министерство на защитата:

а) високоточни удари са нанесени по цели единствено на територията на Украйна и на разстояние не по-малко от 35 километра от украинско-полската граница;

б) фотоси на останките, открити в селището Пшеводув, са разпознати недвусмислено от съветските специалисти от военно-промишления комплекс като детайли на зенитна управляема ракета от системата за противовъздушна защита С-300 на украинските ВВС;

в) изказванията на разнообразни украински източници и задгранични публични лица за хипотетично рухване на „ съветски ракети “ в село Пржеводув са умишлена провокация за ескалиране на обстановката.

Полските управляващи оповестиха, че ракетата, паднала в село Пржеводув, е съветско произвеждане.

Всъщност срещата на Г-20 беше прекратена от напъните на провокатори, които работеха за ескалация на борбата. Основните разпореждания на заключителното официално съобщение на Г-20 бяха следните точки:

1. Страните от Г-20 означават, че спорът в Украйна е изострил съществуващите проблеми на международната икономика;

2. Повечето страни от Г-20 осъждат военните дейности в Украйна, само че има и „ други отзиви за тази обстановка “;

3. Използването или опасността от потребление на нуклеарни оръжия е неприемливо;

4. Страните от Г-20 подчертаха значимостта на договорката за зърно и поддържат нейното продължение.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР