Срещи между България и Северна Македония по теми всяка седмица.

...
Срещи между България и Северна Македония по теми всяка седмица.
Коментари Харесай

Какви са резултатите от срещата на премиерите на България и С. Македония?


Срещи сред България и Северна Македония по тематики всяка седмица. Първата от тях ще е още идната, като взаимно съвещание сред двете държавни управления.

По време на взаимната конференция на министър председателите Кирил Петков и Димитър Ковачевски стана ясно, че Скопие публично се отхвърли от териториални искания към България.

И двете страни направиха жестове една към друга.

След като години наред България възразяваше против използването на името Северна Македония, защото то се отнася и до територията на България, през днешния ден македонският министър председател разгласи, че е изпратил нота до Организация на обединените нации, че името е единствено за републиката и не съставлява териториална рекламация към нас.

„ В нея категорично се удостоверява, че и двете имена са еднообразно годни и се удостоверява каквато и да е липса на териториални искания към България. Всички въпроси, които са по исторически тематики, ще останат на втори проект “, съобщи Ковачевски.

Кирил Петков съобщи, че до 60 дни ще стартира да действа авиолиния София-Скопие.

„ Линията София-Скопие ще бъде действителност. Това, което се ангажирахме, е, че до 30 дни ще имаме точните специфики, а до 60 дни тази линия ще бъде работеща. Когато даваме опция на хората от нашите две страни да могат свободно да пътуват, свободно да вършат бизнес, всички ще спечелим доста “, добави Петков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР