Срещата ще се състои в петък и се организира съвместно

...
Срещата ще се състои в петък и се организира съвместно
Коментари Харесай

Ускорен режим на преминаване през Дунав мост ще обсъдят министри на среща в Русе

Срещата ще се състои в петък и се провежда взаимно с регионалния шеф Анатоли Станев

Ускореното напредване на хора и товари сред България и Румъния ще бъде централна тематика на идните в Русе диалози сред министъра на превоза и известията Николай Събев и неговия румънски сътрудник Сорин Гриндяну, който е и вицепремиер и министър на превоза и инфраструктурата в северната ни съседка, оповестиха от регионална администрация.

Срещата ще се състои в петък и се провежда взаимно с регионалния шеф Анатоли Станев. В диалозите ще вземат участие още заместител министър-председателят по районното развиване и благоустройството на България и отраслов министър Гроздан Караджов, посланикът за специфични поръчения в Министерството на външните работи Радко Влайков, заместник-кметът на Община Русе Димитър Недев и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Явор Пенчев.

Инициативата цели да се набележат както краткосрочни, по този начин и дълготрайни ограничения за облекчение прекосяването на граничните пунктове сред двете страни. Специално внимание ще бъде отделено и на възобновяването на фериботната линия сред Русе и Гюргево. Акцент ще бъде подложен и върху вероятностите и проектите за построяването на нови мостови уреди според Меморандума за съгласие сред двете държавни управления по отношение на осъществяването на взаимни начинания за възстановяване на изискванията за мореплаване в общия българо-румънски сектор на река Дунав и за транспортната съгласуваност, подписан още на 29 март 2019-а.

По предварителна стратегия в 10.00 часа на гранично контролно-пропускателен пункт „ Дунав мост “ ще бъде посрещната румънската делегация, като незабавно по-късно на място двете делегации ще беседват със чиновниците на институциите коя е най-ефективната организация за придвижването и обработването на леко и тежкотоварния трафик.

Планира се и взаимна конференция, като за в този момент тя се планува да е в 12.00 часа в някоя от залите на Областна администрация – Русе. За Анатоли Станев водещ приоритет в работата му като регионален шеф ще бъде точно подобряването на инфраструктурната съгласуваност на района с останалите елементи на страната и с чужбина.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР