Срещата на върха на НАТО започна със скандал за пари.

...
Срещата на върха на НАТО започна със скандал за пари.
Коментари Харесай

Мощен скандал за пари беляза началото на срещата на върха на НАТО!

Срещата на върха на НАТО стартира със скандал за пари. Съединени американски щати желаят съдружниците да си поделят заслужено разноските за защита. Както и предходната година предстоящо главния спор е обвързван с разпределението на разноските в Алианаса.
В момента Съединени американски щати образува 71% от разноските за групова сигурност. След упования брикзит 90% от бюджета на НАТО ще се образува от страни отвън Европейски Съюз, което съгласно американския президент е незаслужено.
Американският президент Доналд Тръмп стартира деня си в Брюксел с остра офанзива към Берлин поради газопровода „ Северен поток”, транспортиращ газ от Русия непосредствено до Германия.
Германският Ангела Меркел не закъсня с отговора си към Тръмп: „ Спомням си по какъв начин преди години елементи от Германия бяха под съветски надзор. С наслада мога да кажа, че през днешния ден Федерална република Германия е единна и свободна. Ние водим независима политика и сами вземаме решения”.„ Германия е заложник на Русия, тъй като получава множеството си енергийни доставки от Русия. Така че от нас се чака за пазиме Германия, само че те купуват тяхната сила от Русия. Обяснете това. Знаете, че това не може да се обясни”, разгласи Тръмп.
По време на работната закуска с генералния секретар на НАТО президентът на Съединени американски щати подсети, че поради анексирането на Крим от Русия Съединени американски щати усилиха с 40 % разноските си за подсилване на Източния фланг на алианса.
Тази година единствено 8 от 29 съдружници ще покрият условието да отделят най-малко 2% от брутния си артикул за защита.
На фона на този спор за пари НАТО ще би трябвало да продължи финансирането си за Афганистан и след 2020, и да стартира диалози за присъединение на Македония, която ще влезе под новото име Северна Македония в Алианса като 30-та страна в съюза.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР