Срещата на върха на ЕС беше пред риск да бъде

...
Срещата на върха на ЕС беше пред риск да бъде
Коментари Харесай

Активисти от Грийнпийс заплашиха срещата на върха на ЕС

Срещата на върха на Европейски Съюз беше пред риск да бъде преместенa в прилежаща постройка, откакто деятели от " Грийнпийс " се качиха на новата постройка на Европейския съвет с планове да останат допустимо най-дълго, осведоми Агенция Франс Прес.

" Полицията сега се намесва. Срещата на върха ще се организира, само че се обмисля дали да се реалокира в постройката " Юстус Липсиус ", се споделя във вътрешно известие до чиновниците на Европейски Съюз.

По-рано през днешния ден 28 деятели се качиха на фасадата на постройката " Европа " на Общността, където по-късно през днешния ден водачите на Европейски Съюз ще обсъдят ограничения за битка с климатичните промени и други тематики.

Екоактивистите сложиха на постройката огромен банер " Критично състояние с климата " . Те също възпламениха пиротехнически средства.

Властите в Брюксел разположиха противопожарни стълби до постройката, с цел да смъкват деятелите. Разположиха и хеликоптер.

Говорител на природозащитната организация разяснява, че проектът им е екипът да остане на постройката допустимо най-дълго.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР