Срещата на върха ЕС-Западни Балкани е дала самочувствие на българските

...
Срещата на върха ЕС-Западни Балкани е дала самочувствие на българските
Коментари Харесай

Срещата на върха ЕС - Западни Балкани дала самочувствие на българите, смята Лиляна Павлова

Срещата на върха ЕС-Западни Балкани е дала самочувствие на българските жители, счита министърът по европредседателството Лиляна Павлова.

В предаването " Панорама " по БНТтя беше помолена да заключи с една дума срещата, която събра европейски и балкански водачи в Софияв четвъртък.

" Това е самочувствие, че сме заслужен, пълновръстен член на Европейски Съюз, че нашият глас има значение, че ни почитат ", сподели Павлова.

Според нея за държавното управление на Борисов срещата е била " самопризнание ", за страните от Западните Балкани - " вяра ", а за европейските водачи - " обединяване ".

" Лидерите си потеглиха от София по-обединени ", сподели Павлова.

Тя означи, че въпреки пътят на страните от Западните Балкани към Европейски Съюз да не е елементарен, нито един от водачите им не е споделил " не " на желанието им за присъединение.

През юни следва втора среща на върха по тематиката " Западни Балкани " в Лондон, заяви още Павлова.

" И за какво не през 2025 г - теоретично, само че може и да е тогава - не две, а три страни да се включат в Европейски Съюз. Както ние в Европа имаме потребност да се реформираме, по този начин и Западните Балкани имат потребност, дружно би трябвало да се реформираме ", означи тя.

На въпрос дали може да оцени в този момент европредседателството ни, тя съобщи, че има още доста работа до 1 юли, когато то завършва. " Мисля, че оценките, които получихме през миналите дни, са красноречиви, те приказват сами за себе си, и дават една доста висока оценка ", сподели Павлова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР