Срещата на световните лидери в ООН в Ню Йорк осъди

...
Срещата на световните лидери в ООН в Ню Йорк осъди
Коментари Харесай

Световни лидери: Руснаците могат да правят каквото си искат, това нищо няма да промени

Срещата на международните водачи в Организация на обединените нации в Ню Йорк осъди нахлуването на Русия в Украйна, защото водачите, открити от Москва в окупираните региони на четири украински района, оповестиха проекти за осъществяване на референдуми за присъединение към Русия през идващите дни.

" Руснаците могат да вършат каквото си желаят. Това няма да промени нищо ", съобщи министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба във вторник в отговор на въпроси на кореспонденти.

В обществените мрежи той добави: " Украйна има цялостното право да освободи териториите си и ще продължи да ги освобождава, каквото и да каже Русия ".

" Ако проектът за референдума не беше толкоз драматичен, щеше да е смешно ", показа френският президент Еманюел Макрон пред кореспонденти в Ню Йорк.

" Путин ще се откаже от имперските си упоритости, които рискуват да унищожат Украйна и Русия, единствено в случай че признае, че не може да завоюва войната ", разяснява немският канцлер Олаф Шолц.

" Доверието в Организация на обединените нации е в заплаха заради нахлуването на Русия, непрекъснат член на Съвета за сигурност, и са нужни промени на съвета ", това уточни японският министър председател Фумио Кишида.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР