Срещата на първите дипломати на държавите от Г-20 приключи в

...
Срещата на първите дипломати на държавите от Г-20 приключи в
Коментари Харесай

Срещата на Г-20 завърши без консенсус за войната в Украйна

Срещата на първите дипломати на страните от Г-20 завърши в Делхи без консенсус по въпроса за войната в Украйна. Това съобщи външният министър на Индия, представен от международните медии. Субрахманям Джайшанкар уточни, че има „ разлики “ по въпроса за войната в Украйна, „ които не успяхме да съгласуваме, защото другите страни имат разнообразни възгледи “ .

В Г-20 влизат страните – Австралия, Аржентина, Бразилия, Англия, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, РЮА, Саудитска Арабия, Съединени американски щати, Турция, Франция, Южна Корея, Япония и Европейски Съюз.

Миналата седмица Индия беше принудена да приготви компромисен финален документ в края на срещата на финансовите министри на Г-20, откакто Русия и Китай възразиха против взаимното официално съобщение, в което бяха непокътнати формулировките за войната в Украйна, взети непосредствено от декларацията на срещата на върха на водачите на Групата в Индонезия предходната година.

Индия прикани всички членове на разединената Г-20 да реализират консенсус по въпроси, които надълбоко вълнуват по-бедните страни , даже в случай че по-широкото разделяне сред Изтока и Запада във връзка с Украйна не може да бъде преодоляно.

Субрахманям Джайшанкар добави, че в „ заключителния документ “ от срещата ще бъде очебийно смисъла на надеждните вериги за доставка на храни и торове и на устойчивите енергийни доставки.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР