Срещата на министрите на икономиката от ЕС и региона се

...
Срещата на министрите на икономиката от ЕС и региона се
Коментари Харесай

Рама: Малък конфликт може да разпали война не само на Балканите, но и в Европа

Срещата на министрите на стопанската система от Европейски Съюз и района се организира през днешния ден в Тирана като част от Берлинския развой, с присъединяване на повече от 20 делегации на високо ниво и албанският министър председател Еди Рама, който приказва при започване на срещата, съобщи, че Европейският съюз има потребност от Западните Балкани толкоз, колкото и Западните Балкани от Европейски Съюз, оповестява.

Рама предизвести, че посредством дребни спорове може да се разпали война освен на Балканите, само че в Европа и света и прикани за по-силно съдействие в района.

„ Твърдо имам вяра, че колкото по-добра е атмосферата на съдействие, толкоз по-добро е пространството за решение на сложни въпроси. Съгласието, несъгласието не ни попречи да намерим общ език и да работим дружно в доста области “, сподели още Рама.

Говорейки за спора сред Франция и Германия през Втората международна война, Рама подсети, че Франция е решила да протегне ръка за съдействие на Германия.

„ Виждаме с интерес, че има по-силна религия в Европейски Съюз и, че те са по-отворени по отношение на значимостта на Западните Балкани за Европейския съюз “, разяснява Рама.

„ Бъдещият проект на Европейски Съюз е да поддържа Западните Балкани посредством отваряне по няколко метода, които ще ни приближат до Европейски Съюз, до момента в който за процеса на интеграция всяка страна би трябвало да си напише домашното “, добави Рама.

„ Официалният печал в Белград за членовете на въоръжена група, които бяха убити от силите за сигурност на Република Косово, откакто групата лиши живота на служител на реда, е най-лошият сигнал, който Сърбия може да изпрати към района и Евроатлантика. Трябва да се стартира съществено следствие на членовете на тази незаконна група, техните връзки с търговци на оръжие и други физически или юридически лица в Сърбия или другаде, евентуално забъркани в основаването на въоръжено придвижване в северната част на Косово. Белград, с тази декларация на траурът, който няма нищо общо с 21-ви век, разпалва, както в никакъв случай до момента от 1999 година насам, огъня на въоръжения спор “, написа Рама в обществената мрежа X.

„ Това е освен безпричинно и недопустимо, само че и почтено за наказание с цялата мощ на словото и инструментите, с които разполага евроатлантическата общественост “, заключи албанският министър председател и добави, че е настъпил решаващият миг за Сърбия да дефинират „ дали ще бъде с Европа и демократичния свят на 21-ви век или сянката на края на 20-ти век “.

Сръбското държавно управление реши да разгласи 27 септември за ден на печал във връзка със гибелта на четирима души в Косово и Метохия. Тридневен печал от 26 до 28 септември е разгласен и в сръбските региони на Косово и Метохия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР