Срещата на Г-7 в Канада, която ще се проведе в

...
Срещата на Г-7 в Канада, която ще се проведе в
Коментари Харесай

Срещата на Г-7 може да завърши без съвместна декларация

Срещата на Г-7 в Канада, която ще се организира в петък, може да приключи без взаимна декларация поради разногласията с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи почитан представител на Германия, представен от Ройтерс.

Източникът разясни, че европейските страни ще излязат с единна позиция по въпросите за Иран, търговията и битката с климатичните промени.

„ Не знам дали ще има взаимно изказване. Нашата цел е да приемем обща декларация, само че би трябвало да представим позициите си. Не е по-лесно спрямо предходните години… Ще забележим “, добави той.

Липсата на заключителна декларация след среща на Г-7 е изключителна необичайност и би удостоверила изказванието на френския министър на финансите Бруно Льо Мер, че групата се е трансформирала в 6+1, защото Съединени американски щати са се сложили в самоналожена изолираност.

Германският представител съобщи още, че въпросът за връщането на Русия в Г-7 не е на дневен ред и че има основни аргументи за опазване на сегашното статукво.

Русия бе изключена от Г-8 след анексирането на Крим през 2014 година Отношенията сред Русия и западните страни в последните години са извънредно обтегнати поради ролята на Москва във въоръжения спор в Източна Украйна и войната в Сирия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР