Срещата между президента на Русия Владимир Путин и сирийския му

...
Срещата между президента на Русия Владимир Путин и сирийския му
Коментари Харесай

Преглед на чуждестранния печат

Срещата сред президента на Русия Владимир Путин и сирийския му сътрудник Башар Асад е централна тематика за съветските вестници.

Путин и Асад разискаха в Сочи организацията на политическия развой в Сирия, разяснява вестник " Известия " . Изданието обръща внимание и на обстоятелството, че съветският президент е изразил вяра пред Асад, че Организация на обединените нации ще взе участие интензивно в политическия развой в Сирия. От своя страна Асад е споделил на Путин, че разчита Русия да спомага за обезпечаване на ненамесата на външни политически играчи в политическия развой в Сирия.

Турските издания пишат за идната на следващия ден среща сред президентите на Турция, Русия и Иран. Според вестник " Карар " трите страни, които дружно търсят способи за разрешаване на спора в Сирия, в този момент са изправени пред една от най-сериозните рецесии. Изданието написа, че централна тематика ще бъде поканата за присъединяване в конгрес за бъдещето на Сирия към сирийската кюрдска Партия на демократичния съюз, която е " алена линия " за Турция.

Руските вестници разясняват и предизборната акция за президентския избор през март следващата година. " Независимая газета " написа за присъединяване на двама опозиционните политици в излъчвания на централни малките екрани, освен това в най-гледаното време. Става въпрос за телевизионната водеща Ксения Собчак и създателя на опозиционната партия " Яблоко " Григорий Явлински, които оповестиха, че ще се кандидатират за висшия държавен пост.

" Критичните тезиси на Собчак и Явлински са непопулярни, по тази причина са комфортни за властта ", изяснява вестникът. Според изданието неналичието на акцент върху пазарните полезности и свободата от държавна интервенция в частния и в икономическия живот, не оставя нито за Собчак, нито за Явлински никакви шансове в идния избор.

Президентските избори в Русия може още веднъж да останат без жена претендент, предвижда " Московский комсомолец " . Изданието разяснява, че Ксения Собчак има проблем със събирането на подписи, а останалите обрисували се претендентки наподобява всеки миг ще изоставен конкуренцията.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР