Срещата между Ким Чен Ун и Доналт Дръмп трябва да

...
Срещата между Ким Чен Ун и Доналт Дръмп трябва да
Коментари Харесай

Северна Корея заплаши, че ще отмени срещата на високо ниво със САЩ

Срещата сред Ким Чен Ун и Доналт Дръмп би трябвало да се организира на 12 юни в Сингапур

Още по тематиката
След диалог с Китай Доналд Тръмп желае да избави бизнеса на ZTE

Само преди седмица компанията спря главните си интервенции поради глобите от Съединени американски щати
15 май 2018
Двете Кореи си сверяват часовниците

След прочувствената среща на Ким и Мун в Панминчжон стартира комплицираната дипломатическа игра за постигането на помиряване на Корейския полуостров
3 май 2018 " Ако се опитат да ни притиснат и накарат едностранно да се откажем от нуклеарните оръжия, няма да имаме интерес за разговор и ще би трябвало да преосмислим дали да участваме в идните диалози сред Северна Корея и Съединени американски щати. " Това съобщи севернокорейският зам.-министър на външните работи Ким Кие Гуан, визирайки идната среща сред Ким Чен Ун и Доналд Тръмп на 12 юни в Сингапур.

Коментарът на Гуан идва часове след взаимните военни образования на южнокорейските и американските военни сили, вследствие на които Пхенян анулира срещата на високо ниво със Сеул. От Вашингтон и Сеул увериха, че годишните учения Max Thunder са с " обучителна цел ", само че по думите на Севернокорейската новинарска организация това е " съзнателна военна провокация против позитивното развиване на Корейския полуостров ".

Дипломация и закани

" Съединените щати ще би трябвало деликатно да прегледат ориста на плануваната среща на фона на тази провокативна шумотевица. Доброжелателството и даването на опция имат своя предел ", разясниха още от новинарската организация на режима на Ким Чен Ун, с което провокираха песимизъм по отношение на обещанията за нуклеарно разоръжаване.

Завоят ненапълно е провокиран и от мненията на новия консултант по национална сигурност на Доналд Тръмп Джон Болтън, написа Financial Times. В изявление пред CBS News Болтън изрази позиция, че разоръжаването в Северна Корея би трябвало да се случи по пример на Либия и Ирак преди години.

" Това не е израз на желание да решим казуса посредством разговор ", разяснява Ким Кие Гуан и добави, че Северна Корея няма да последва образеца на двете страни.

" Официалните лица на Съединени американски щати не могат да реализират единогласие във връзка с разоръжаването и условията към Северна Корея ", разяснява пред в. Washngton Post Кен Гоуз от консултантската организация CNA и добавя, че реакцията на Пхенян е предстояща.

Според професора по интернационалните връзки Парк Уон-гон от южнокорейския Handong Global University задачата на анулация на диалозите е да показва, че сигурността на Северна Корея не може да бъде компрометирана на срещата в Сингапур идващия месец. " Оцеляването на режима и сигурността са най-чувствителната тематика за Ким Чен Ун ", изяснява той пред Financial Times.

Други анализатори считат, че дейностите на Пхенян не могат да бъдат обяснени с извършените образования, написа Financial Times. Според Дан Пинкстън от Университета в Трой военните образования са " комфортно опрощение " за Ким Чен Ун да анулира срещата в Сингапур идващия месец. Според други завоят цели да обърне триумфалния звук, който Съединени американски щати одобри в последните няколко месеца на фона на постигнатите дипломатически триумфи. В коментара си пред медиите Гуан също предизвести Съединени американски щати да не смятат " великодушието " на Пхенян за собствен персонален триумф.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР