Срещата между Бойко Борисов и Еманюел Макрон не беше много

...
Срещата между Бойко Борисов и Еманюел Макрон не беше много
Коментари Харесай

Радан Кънев: Визитата на Макрон не бе много успешна

Срещата сред Бойко Борисов и Еманюел Макрон не беше доста сполучлива за нито едната от двете страни, разяснява зам. ръководителят на ДСБ Радан Кънев в утринния блок на bTV. 

" Чухме, че ще влезем в Шенген, само че различен път. Що се отнася до присъединението към еврозоната, въпросът опира главно до Европейската централна банка ", сподели Кънев.

Макрон искаше да получи поддръжка на измененията в директивата за командироване на служащи е Европейски Съюз и ние имаме интерес българските служащи да бъдат командировани във Франция, само че би трябвало да се борим и с измамите в тази сфера, добави той. Според него в случай че предложенията на Макрон бъдат признати без промени, цялата ни стопанска система ще пострада и ще престанем да сме конкурентни на европейския пазар. Той оцени позицията на Борисов като по-отговорна, тъй като била резервирана, и подлага на критика президента Румен Радев, който „ кой знае за какво даде безрезервна поддръжка ”.

Кънев даде оценка и на първите 100 дни на кабинета " Борисов 3 ": " За страдание нищо не се случи. По отношение на политиката към Македония може би това е единствената сфера, където българското държавно управление се оправи добре. Но не трябва да се позволява да се пакетира Македония в съмнителното шаблонно разбиране „ Западни Балкани ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР